Radio România Muzical, în sprijinul copiilor, profesorilor, muzicienilor, publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/radio-rom%c3%a2nia-muzical-%c3%aen-sprijinul-copiilor-profesorilor-muzicienilor-publicului/

Chiar dacă cursurile şcolare sunt suspendate, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” iniţiat şi organizat de Radio România Muzical continuă, ca de obicei, pe pagina proiectului www.romania-muzical.ro/5minute.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

În prima pagină a acestui site pot fi ascultate două piese noi însoțite de explicații, în fiecare săptămână. Copiii pot răspunde și la concursul online cu întrebări legate de explicațiile ascultate. Săptămânal, sunt aleși 10 câștigători prin tragere la sorți, premiile constând în CD-uri cu muzică clasică. Câștigătorii sunt afișați pe site-ul proiectului, săptămânal; premiile vor fi expediate pe adresele școlilor unde studiază câștigătorii, odată cu reluarea cursurilor.

Pe pagina proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, linkul Piese pentru elevi cuprinde o arhivă a tuturor pieselor muzicale cu explicații transmise în școli începând cu anul 2014 – în total, peste 200 de piese, esențiale pentru dezvoltarea unei culturi muzicale.

Tot în această perioadă, când concertele live sunt suspendate, Radio România Muzical vrea să vină în sprijinul muzicienilor, dar și al publicului. Muzicienii care și-au propus să organizeze concerte live pe propriul site/cont social media, sunt invitați să transmită informații despre aceste evenimente către Radio România Muzical, la adresa [email protected] , pentru a beneficia de promovare. Mai mult, Radio România Muzical poate găzdui pe site-ul și contul său Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul Radio România Muzical, este necesar codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.

Foto: Darius SoodmandUnsplash

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.