Radio România Muzical, în sprijinul copiilor, profesorilor, muzicienilor, publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/radio-rom%c3%a2nia-muzical-%c3%aen-sprijinul-copiilor-profesorilor-muzicienilor-publicului/

Chiar dacă cursurile şcolare sunt suspendate, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” iniţiat şi organizat de Radio România Muzical continuă, ca de obicei, pe pagina proiectului www.romania-muzical.ro/5minute.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2020

În prima pagină a acestui site pot fi ascultate două piese noi însoțite de explicații, în fiecare săptămână. Copiii pot răspunde și la concursul online cu întrebări legate de explicațiile ascultate. Săptămânal, sunt aleși 10 câștigători prin tragere la sorți, premiile constând în CD-uri cu muzică clasică. Câștigătorii sunt afișați pe site-ul proiectului, săptămânal; premiile vor fi expediate pe adresele școlilor unde studiază câștigătorii, odată cu reluarea cursurilor.

Pe pagina proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, linkul Piese pentru elevi cuprinde o arhivă a tuturor pieselor muzicale cu explicații transmise în școli începând cu anul 2014 – în total, peste 200 de piese, esențiale pentru dezvoltarea unei culturi muzicale.

Tot în această perioadă, când concertele live sunt suspendate, Radio România Muzical vrea să vină în sprijinul muzicienilor, dar și al publicului. Muzicienii care și-au propus să organizeze concerte live pe propriul site/cont social media, sunt invitați să transmită informații despre aceste evenimente către Radio România Muzical, la adresa [email protected] , pentru a beneficia de promovare. Mai mult, Radio România Muzical poate găzdui pe site-ul și contul său Facebook aceste evenimente live. Pentru concerte transmise în direct (și) pe site-ul Radio România Muzical, este necesar codul embeded al transmisiunii, pentru live pe Facebook, recomandăm crearea unui eveniment cu Radio România Muzical co-hosting.

Foto: Darius SoodmandUnsplash

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.