Radioul public israelian şi-a cerut scuze după ce a difuzat muzica lui Wagner
https://www.ziarulmetropolis.ro/radioul-public-israelian-si-a-cerut-scuze-dupa-ce-a-difuzat-muzica-lui-wagner/

Radioul public israelian şi-a cerut scuze pentru că a încălcat un tabu, difuzând un fragment al operei “Amurgul Zeilor” a compozitorului german Richard Wagner, boicotat în Israel.

Un articol de Petre Ivan|3 septembrie 2018

O reprezentantă a postului de radio a precizat că difuzarea fragmentului a fost o greşeală, ea amintind că instrucţiunile din cadrul radioului israelian sunt aceleaşi de mulţi ani: muzica lui Wagner nu trebuie să fie difuzată.

Ea a subliniat, într-un comunicat, durerea pe care difuzarea acestei muzici o poate aduce supravieţuitorilor Holocaustului. “Ne cerem scuze de la ascultătorii noştri. Responsabilul emisiunii musicale a greşit când a difuzat această bucată”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Wagner, ale cărui compoziţii grandioase şi naţionaliste cuprind elemente antisemite, misogine şi idei privind puritatea rasială, a fost compozitorul preferat al lui Adolf Hitler.

În Israel nu există o lege care să interzică muzica lui Wagner să fie interpretată, însă orchestrele şi sălile de spectacole refuză să introducă compoziţiile lui în repertorii pentru a nu fi criticate de public.

Foto: Richard Wagner interzis în Israel – facebook

04
/04
/13

Filarmonica „George Enescu” deschide marţi, 9 aprilie, ora 19, în Sala Mare a Ateneului Român, seria concertelor organizate cu ocazia Paștelui.

03
/04
/13

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată; în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

01
/04
/13

Începând cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10, aproximativ 40.000 de bilete vor fi puse în vânzare pentru Festivalul Internațional George Enescu, pe site-ul www.eventim.ro, prin punctele de vânzare ale Eventim, prin librăriile Humanitas și Cărturești. Prețurile variază între 20 si 80 de lei.