Radu Beligan, în Top 100 personalități din divertisment
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-in-top-100-personalitati-din-divertisment/

Actorul Român Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului. Alături de Beligan, în acest top se regăsesc numeroase celebrităţi de la Hollywood, conform Business Insider.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

Actorul român Radu Beligan a fost inclus într-un top al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din domeniul divertismentului. Alături de Beligan, în acest top se regăsesc  numeroase celebrităţi de la Hollywood, conform Business Insider.

Ce îl face puternic pe Radu Beligan? „Acest actor român, în vârstă de 95 de ani, a fost declarat cel mai longeviv actor în activitate de către Guinness World Records”, se spune în materialul publicat pe Business Insider.

În acelaşi articol se precizează că în clasament apar actori, regizori, producători, directori de studiouri şi oameni reprezentativi pentru industria de divertisment, notează Mediafax.

În acest clasament se regăsesc personalităţi cu vârsta cuprinsă între un an (North West, fetiţa cântăreţului Kanye West şi a vedetei de televiziune Kim Kardashian) şi 100 de ani (actriţa Ellen Albertini Dow).

În clasament se află, printre alții, cântăreaţa şi actriţa Miley Cyrus (21 de ani), actriţa Jennifer Lawrence (23 de ani), actriţa Scarlett Johansson (29 de ani), actriţa Angelina Jolie (38 de ani), actorul Leonardo DiCaprio (39 de ani), actorul Ben Affleck (41 de ani), actorul Matthew McConaughey (44 de ani), actorul Hugh Jackman (45 de ani), regizorul şi producătorul J.J. Abrams (47 de ani), actorul Robert Downey, Jr. (48 de ani), actriţa Sandra Bullock (49 de ani), actorul Brad Pitt (50 de ani), actorul Kevin Spacey (54 de ani), vedeta de televiziune Oprah Winfrey (60 de ani), actorul Liam Neeson (61 de ani), Bob Iger, CEO al Walt Disney Corp. (62 de ani), actriţa Meryl Streep (64 de ani) şi scriitorul Stephen King (66 de ani).

Radu Beligan

Robert Redford, coleg cu Radu Beligan în topul al celor mai puternice o sută de personalităţi din lume din divertisment

Printre cele mai longevive personalităţi aflate în top se numără: actriţa Helen Mirren (68 de ani), actorul Michael Douglas (69 de ani), actorul Robert De Niro (70 de ani), regizorul şi producătorul Martin Scorsese (71 de ani), mogulul media Ted Turner (75 de ani), regizorul Ridley Scott (76 de ani), actorul Robert Redford (77 de ani), regizorul Woody Allen (78 de ani), actriţa Judi Dench (79 de ani), actorul, regizorul şi producătorul Clint Eastwood (83 de ani), actorul Sidney Poitier (86 de ani), actorul Christopher Lee (91 de ani), actriţa Betty White (92 de ani), actorul Mickey Rooney (93 de ani), actriţa Zsa Zsa Gabor (96 de ani) şi actorul Kirk Douglas (97 de ani), informează Mediafax.

În decembrie 2013, Radu Beligan şi-a sărbătorit cea de-a 95-a aniversare pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde a jucat în spectacolul în premieră „Lecţia de violoncel”, fiind astfel alături de publicul care l-a aplaudat în cei 75 de ani de carieră, dar şi de prieteni, colegi şi membri ai familiei.

Radu Beligan

De asemenea, Radu Beligan a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness.

Foto cu Radu Beligan și – Teatrul Metropolis, Petrica Tanase și Cinemagia

19
/06
/14

Festivalul Național de Teatru “Toma Caragiu” a propus într-o marți, la Ploiești, evitând cu eleganță cele trei ceasuri rele prevestite de mai de mult, premiera spectacolului “Chip de foc” (“Fireface”), după un text absolut nebun al dramaturgului german Marius von Mayenburg (42 de ani).

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.