Radu Beligan si Marin Moraru i-au adus un ultim omagiu lui Mişu Fotino
https://www.ziarulmetropolis.ro/radu-beligan-si-marin-moraru-i-au-adus-un-ultim-omagiu-lui-misu-fotino/

Radu Beligan si Marin Moraru se numără printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului Mihai (Mişu) Fotino. Marele artist a fost înmormântat miercuri, la ora 14.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Radu Beligan si Marin Moraru se numără printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului Mihai (Mişu) Fotino. Marele artist a fost înmormântat miercuri, la ora 14.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mihai (Mişu) Fotino a fost depus, miercuri, în jurul orei 10.00, în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), astfel încât actorii care l-au cunoscut şi alături de care a jucat, precum şi toţi cei care i-au îndrăgit rolurile şi l-au urmărit în piesele de teatru, în filmele şi producţiile de televiziune să îi aducă un ultim omagiu marelui actor.

La ora 13.30, cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al actorului Mihai Fotino a plecat spre cimitirul Bellu din Capitală, unde marele artist a fost înmormântat în jurul orei 14.00, informează Mediafax.

Printre personalităţile care au venit să îi aducă un ultim omagiu actorului la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti s-au numărat şi Ion Caramitru, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Mitică Popescu şi Dan Puican.

În centrul Sălii Media, sicriul a fost înconjurat de flori şi coroane, trimise, printre alţii, de preşedintele Traian Băsescu, dar şi de actorii de la Teatrul Naţional Bucureşti, unde Mihai Fotino a jucat timp de 50 de ani, şi de la artiştii Teatrului Mic.

Radu Beligan şi Marin Moraru

Mişu Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

De la ora 12.00, în Sala Media, a fost ţinută o slujbă, care a durat aproximativ o oră, la finalul acesteia, Ilinca Tomoroveanu, director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti, prezentând, pe scurt, parcursul profesional al actorului Mihai Fotino, notează Mediafax.

„Deviza lui a fost măsura. Nici urmă de vulgaritate, nici urmă de trivialitate, atât de mult la modă astăzi. Cariera lui excepţională o cunoaşteţi cu toţii, omul Mihai Fotino este mai puţin cunoscut. Suntem prieteni de 50 de ani, de când am debutat la Teatrul Naţional.

Mi-a fost întotdeauna alături cu sfaturi bune, am învăţat multe de la el. În primul rând rigoarea, apoi măsura, disciplina şi faptul că un actor este actor numai pe scenă, nu şi în viaţă. Modestia lui, de altfel, era proverbială.

A fost un om de caracter, care a sancţionat drastic derapajele din teatru, dar şi din societate, un om bun şi generos. Şi afurisit când era cazul. Nu cu răutate, ci cu dorinţa de a îndrepta”, a mai spus Ilinca Tomoroveanu, director adjunct artistic al Teatrului Naţional Bucureşti.

Foto cuMişu Fotino, Radu Beligan si Marin Moraru – Cinemagia, TNB

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

26
/08
/17

Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune. Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de astazi, 26 august, de la ora 21:00.

25
/08
/17

Un necaz nu vine niciodată singur. La mine au obiceiul să se așeze la coadă, asta e pretenția mea, să fie ordonate și să-și aștepte rândul, ar fi păcat să vină necazul peste mine și eu din cauza îmbulzelii să nu-l observ.

24
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Marele cineast chilian Pablo Larrain oferă în „Neruda” un portret extravagant, într-un stil inventiv, al uriaşului scriitor şi controversatului om politic comunist Pablo Neruda, pornind de la un moment decisiv al vieţii acestuia – prigonirea sa în 1948-1949.

24
/08
/17

Driblând pe cât îmi permite talentul balonul de săpun al misoginismului, la ceas de dimineaţă răcoroasă am ajuns la concluzia că între bărbați și femei este o diferență uriașă, primii fiind adevărați campioni în materie de bun gust, cel puțin la nivel de teorie, atunci când vor să-și aleagă partenera pentru o viață, o noapte, o oră, două minute…

24
/08
/17

„O seară cu Marcel Iureș”este un eveniment live – prezentat în Premieră la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City în București, în data de 16 septembrie 2017, ora 18.00 - care oferă publicului român ocazia de a-l cunoaște mai bine pe marele nostru actor.

23
/08
/17

Coadă la supermarket, o domnă îşi închipuie că dacă se urcă în spinarea mea va plăti mai repede. În mână are o pungă de ficăţei de pasăre, din ei se scurge un lichid dubios și rece direct pe piciorul meu, mă feresc, o privesc, se face că nu mă vede.

23
/08
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureștiului cel mai mare concert de muzică clasică, susținut de superstarul internațional soprana Angela Gheorghiu, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției. Angela Gheorghiu superstar internațional, cea mai fascinantă și talentată artista de operă a timpurilor noastre, concertează la București sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi.