Rebengiuc şi Ivanov, masterclass-uri de actorie la Ideo Ideis
https://www.ziarulmetropolis.ro/rebengiuc-si-ivanov-masterclass-uri-de-actorie-la-ideo-ideis/

Actorii Victor Rebengiuc şi Vlad Ivanov vor susţine masterclass-uri la cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfăşura în perioada 18 – 26 august, la Alexandria.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Astfel, Victor Rebengiuc vine la cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis pentru a susţine un masterclass de actorie, alte două masterclass-uri urmând a fi susţinute de actorul Vlad Ivanov, cunoscut pentru rolurile sale din filmele „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” şi „Poliţist, adjectiv”.

De asemenea, mentorii Ideo Ideis – Cătălin Ştefănescu, Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Andi Vasluianu – vor susţine masterclass-uri la această ediţie a festivalului.

Masterclass-urile Ideo Ideis au loc pe 26 august şi sunt evenimente cu acces gratuit. Concepute pe formatul unui dialog relaxat între invitaţi şi public, scopul lor este de a facilita întâlnirea participanţilor cu personalităţi din lumea teatrală şi de a dezbate alături de aceştia subiecte de interes comun.

Seara Povestitorilor

Realizatorul TV Andi Moisescu, alpinistul Horia Colibășanu și fondatorii festivalului Plai din Timișoara, Andreea și Norbert Tako, vin anul acesta la Ideo Ideis, la Seara Povestitorilor.

Pe parcursul celor 3 seri (19 august- Andi Moisescu , 20 august- Horia Colibășanu și 21 august- Andreea și Norbert Tako), cei patru invitați vor discuta cu tinerii liceeni despre lucrurile care îi inspiră și despre traseul carierei fiecăruia dintre ei.

Seara Povestitorilor este un eveniment dedicat poveștilor de succes din afara sferei artistice. Conceptul evenimentului este construit în jurul ideii de mentorat și este inspirat de discursurile TEDx.

Despre Ideo Ideis

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a debutat în 2006, ca urmare a iniţiativei a trei liceeni din Alexandria – Andreea Borţun, pe atunci în vârstă de 15 ani, Oana Nedelea, în vârstă de 16 ani, şi Alexandru Ion, care avea 18 ani la vremea respectivă -, cărora, cu două săptămâni înainte de începerea primei ediţii, li s-a alăturat actorul Marcel Iureş, preşedinte onorific al evenimentului.

În 2009, Ideo Ideis s-a bucurat de susţinerea sopranei Angela Gheorghiu şi a actorului englez, recompensat cu un premiu Oscar, Jeremy Irons.

 

Foto cu Rebengiuc şi Ivanov – Cinemagia

02
/03
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”din București vă invită sâmbătă, 4 martie, ora 14, sala 112A la evenimentul prilejuit de lansarea celui de-al II-lea volum „MasterPlot” în cadrul „Uși Deschise" UNATC 2017, ediția a XXI-a.

02
/03
/17

Opera Națională București prezintă evenimentul lunii martie, premiera spectacolului de balet Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev, vineri, 10 martie, și duminică, 12 martie. Regia și coregrafia sunt semnate de Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului ONB.

02
/03
/17

Cine decide cine trăiește și cine moare? Cine stabilește superioritatea, inferioritatea sau dreptul la viață al unui om, al unei etnii, al unui popor? De-a lungul istoriei, oamenii au ales mereu să ucidă și au făcut-o justificându-se cu cele mai pure concepte: binele suprem, evoluția etc. Sâmbătă, 4 martie și duminică, 5 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național vor avea loc primele două reprezentații ale spectacolului “Controversa de la Valladolid” de Jean-Claude Carrière, în regia lui Radu Jude.

02
/03
/17

Tabloul "Bauerngarten", de Gustav Klimt, s-a vândut miercuri seara la Sotheby's Londra cu 48 de milioane de lire sterline, stabilind al treilea cel mai ridicat preț pentru o operă a artistului vândută în Europa.

01
/03
/17

Povestea mărţişorului a supravieţuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb şi roşu până la cel virtual. Mărţişor, Mărţişug sau Marţ era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar şi la bulgarii şi albanezii din Balcani. Ţăranii păstrau obiceiul în fiecare început de primăvară, ca semn protector împotriva bolilor şi a nenorocului.

28
/02
/17

Festivalul Internațional de Film DaKINO aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar. Evenimentul va avea loc în perioada 1-5 martie la: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea.

28
/02
/17

Din 1 și până în 31 martie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Campania “Ascultă 5 minute de muzică clasică” a pornit în octombrie 2010 și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.

28
/02
/17

Între 1-5 martie 2017 la Cinemateca Union din Bucureşti va avea loc o retrospectivă In Memoriam, a filmelor regizate de Radu Gabrea, unde spectatorii vor putea vedea o selecţie de 10 filme regizate de regretatul cineast român. Filmele vor fi precedate de documentarul Interviuri cu Radu Gabrea. Intrarea va fi liberă.

28
/02
/17

Între 28 martie și 2 aprilie, în parteneriat cu Arsenal - Institute for Film and Video Art și cu sprijinul generos al Goethe-Institut, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF oferă publicului românesc rara oportunitate de a viziona câteva dintre cele mai provocatoare titluri din selecția prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, din secțiunea sa de avangardă: Berlinale Forum Expanded.

28
/02
/17

„Moonlight” / „În lumina lunii” a câștigat, ieri dimineață, premiul pentru Cel mai bun film la cea de-a 89-a ediție a galei Premiilor Oscar. Drama scrisă și regizată de Barry Jenkins a mai obținut statuetele pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Mahershala Ali) și Cel mai bun scenariu adaptat (Barry Jenkins). Din 10 martie, Moonlight poate fi văzut în cinematografele din țară, distribuit de Transilvania Film.

28
/02
/17

CORESPONDENŢĂ DE LA BERLIN Despre filmul maghiar câştigător al Ursului de Aur, „A Teströl és Lélekröl”/„On Body and Soul”, regizat de Ildikó Enyedi. Şi despre „The Dinner”, în regia Oren Moverman şi cu Richard Gere şi Steve Coogan - o dramă americană desfășurată în jurul unei cine dintr-un restaurant simandicos.