Recital de flaut cu Ioana Balașa, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/recital-de-flaut-cu-ioana-balasa-la-ateneul-roman/

Pe 26 ianuarie, de la ora 19.00, la sala mică a Ateneului Român, o puteţi asculta pe Ioana Balaşa, în sonate de Prokofiev şi Reinecke.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2016

Din anul 2014, Ioana Balaşa este flautistă a Filarmonicii “George Enescu” din București şi a avut şansa de a cânta sub bagheta unor dirijori renumiţi, precum Cristian Măcelaru sau Leo Hussein. Debutul în calitate de solistă pe scena Ateneului Român a fost în cadrul stagiunii muzicale educative « Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica »

Ioana Balaşa colaborează în diverse proiecte artistice şi alături de alte orchestre importante – Virtuozii din Bucureşti, dirijată de maestrul Horia Andreescu, Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal – şi este implicată frecvent în stagiunile Cameratei Regale.

Experienţa acumulată de Ioana Balaşa până acum se datorează şi faptului că, proaspătă absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, câştigă în 2011 postul de flautistă a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău. În cei trei ani petrecuţi acolo a avut o intensă activitate orchestrală, participând la concerte atât în țară, cât și în turneele din afara României (Italia, Germania). Tot în această perioadă devine membră a trio-ului de suflători “Echo”, alături de care îşi îmbogăţeşte experienţa camerală. Printre alte activități camerale se numără participarea la Festivalul de muzică de cameră de la Gizycko (Polonia), în cadrul căruia susține concerte alături de organistul polonez Wiktor Brzuchacz.

În calitate de solistă, susține concerte cu orchestra Filarmonicii “Mihail Jora”, sau cu Orchestra de Barockeri a Universității Naționale de Muzică din București. A debutat la 15 ani pe scena Ateneului din Bacău, cu concertul pentru flaut, harpă şi orchestră de W.A. Mozart.

De-a lungul timpului a participat la numeroase cursuri de măiestrie ale unor importanţi flautişti: Jean-Claude Gerard (Franța), Erwin Klambauer (Orchestra Simfonică Radio din Viena), Michael Cox (Orchestra Simfonică BBC), Emily Beynon şi Kersten McCall (Orchestra Regală Concertgebouw Amsterdam). În cadrul primei ediții a Festivalului « Sergiu Celibidache », s-a numărat printre participanții activi ai masterclass-ului profesorului Martin Kofler.

În cel de-al treilea an de studii a beneficiat de o bursă Erasmus, fiind admisă la Conservatorul din Strasbourg, sub îndrumarea flautistului Mario Caroli.
În prezent face un master în muzică de cameră la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa conf. univ. dr. Verona Maier.

Marti, 26 Ianuarie 2016, 19:00 – 20:00

IOANA BALAŞA – flaut
VERONA MAIER – pian

Program

Carl Reinecke – Sonata „Undine” pentru flaut şi pian
Serghei Prokofiev – Sonata pentru flaut si pian, op. 94

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

 

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.