Record pentru Festivalul Internațional George Enescu: în două ore s-au vândut și rezervat 20.000 de bilete individuale
https://www.ziarulmetropolis.ro/record-pentru-festivalul-international-george-enescu-in-doua-ore-s-au-vandut-si-rezervat-20-000-de-bilete-individuale/

20.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internaţional George Enescu au fost vândute şi rezervate în numai două ore de la punerea în vânzare, în această dimineaţa, de la ora 10.00, în reţeaua Eventim.

Un articol de Andrada Văsii|15 aprilie 2013

20.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu au fost vândute și rezervate în numai două ore de la punerea în vânzare, în această dimineața, de la ora 10.00, în rețeaua Eventim.

Numai online, pe site-ul Eventim, s-au plasat peste 2500 de comenzi în aceste prime două ore, depășind un număr total de 13,500 de bilete.

Deși mulți ar crede că astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iată că Festivalul George Enescu a bătut toate recordurile privind vânzarea de bilete. 20.000 de bilete în primele două ore de vânzare reprezintă o performanță până acum unică și suntem siguri că până la sfârșitul zilei cifra va crește semnificativ. Chiar dacă Festivalul George Enescu nu necesită reconfirmări, ne bucură că acest eveniment emblematic pentru România are resurse suficiente pentru a crește în permanență în calitate și popularitate.

Valentin Vasiloiu,

Directorul Eventim

Evenimente sold-out

Numai în primele 10 minute de la startul vânzării biletelor individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu, existau deja evenimente sold-out din seria Recitaluri și Concerte Camerale: recitalurile pianiștilor Radu Lupu și Evgeny Kissin, Virtuozii din București, recitalul Murray Perahia. La acestea, s-au adăugat în mai puțin de o oră, majoritatea evenimentelor din seria Recitaluri și Concerte Camerale, precum și multe dintre evenimentele din Seria Concertele de la Miezul Nopții (Orchestre de Chambre de Lausanne, Saint Martin in the Fields, Accademia Bizantina, Europa Galante etc.).

Bilete la seria Mari Orchestre ale Lumii 

Într-un timp foarte scurt au fost sold-out și biletele pentru seria Mari Orchestre ale Lumii de la Sala Palatului, primul dintre ele fiind chiar evenimentul de deschidere a ediției 2013 a Festivalului: concertul Staatskapelle Berlin, dirijat de Daniel Barenboim, avându-l solist pe pianistul de origine română Radu Lupu. Până la ora difuzării acestui comunicat de presă, biletele pentru încă cinci evenimente sunt sold out sau în curs de epuizare: concertul Staatskapelle Berlin din data de 2 septembrie, precum și concertele susținute de Pittsburgh Symphony Orchestra (3 septembrie), London Philarmonic Orchestra (13 septembrie), Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (22 septembrie), Royal Philarmonic Orchestra (27 septembrie).

Info:

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru Festivalul Internațional George Enescu au fost puse în vânzare astăzi, de la ora 10.00, atât online, pe siteul www.eventim.ro, precum și la birourile Eventim din București (Str. Polonă, nr.15), Cluj și Timișoara.

Biletele au fost puse în vânzare și în magazinele reațelei Eventim din țară: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și librăriile Cărturești.

Biletele pot fi procurate, de asemenea, și de pe siteurile Eventim din străinătate și în rețelele Eventim internaționale.

Foto credit: Alexandra Jitariuc

10
/12
/20

OAMENII MUZICII În secolul 19, coloana sonoră a aristocrației vieneze era valsul, iar Regele valsului a fost Johann Strauss II. Faima uriașă de care s-a bucurat încă din tinerețe a stârnit furia tatălui său, el însuși compozitor celebru. Descoperiți-l pe Strauss fiul - garantat vă va da o stare bună, și poate nici nu veți putea rămâne pe scaun...

09
/12
/20

SoNoRo a împlinit anul acesta 15 ani de existență, ocazie cu care vă invităm să revizităm momentele aparte ale festivalului, de la primii ani când se repeta în săli de birouri până la regăsiri cu locurile natale și lucrări de o sensibilitate copleșitoare, care vor rămâne pentru totdeauna în memoria colectivă.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

06
/12
/20

Marți, 8 decembrie, la ora 19, pe canalul de youtube al Filarmonicii, pe facebook-ul Filarmonicii „George Enescu” și pe cel al Radio România Muzical va fi transmis cel de al cincilea concert fără public din cadrul Stagiunii de marți seara 2020-2021.

04
/12
/20

Șapte artiști pop români cântă împreună piesa „Cel mai frumos cadou”, pentru cei mai vulnerabili copii ai României. În plină pandemie, care a afectat profund industria muzicală, dar și societatea românească în ansamblu, artiști importanți din România fac un gest de solidaritate și se alătură pro-bono cauzei Hope and Homes for Children, pentru ca 1600 de copii aflați în risc de separare familială să rămână alături de părinții lor.

04
/12
/20

250 de obiecte de artă semnate Andrei Pandea, câte unul pentru fiecare an trecut de la nașterea compozitorului Ludwig van Beethoven, vor forma publicul simbolic al concertului online „ATINS prin muzică // Beethoven // Testament”, cu care violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu încheie anul 2020 din cea de-a cincea Stagiune Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”.

02
/12
/20

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță un nou concert, din păcate, fără public, din seria Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Sâmbătă, 5 decembrie, la ora 11, pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, se va desfășura o nouă Lecție de jazz ce va fi transmisă on line, în timp real și la care vă invităm să participați.

27
/11
/20

OAMENII MUZICII „A muntagna”, „muntele”, este numele dat de localnici Etnei, vulcanul ce domină Catania. Un munte de frumusețe și emoție a fost și Bellini în peisajul istoriei muzicii, chiar dacă nu a creat extrem de multe lucrări și a murit la nici 34 de ani. Sicilianul blond cu ochi albaștri a rămas unul din cei trei zei absoluți ai Bel canto-ului, alături de Rossini și Donizetti.

15
/11
/20

OAMENII MUZICII Romanticul ce a dat aripi expresivității pianului, Frédéric Chopin (1810-1849) a marcat ireversibil istoria  acestui instrument, fiind primul mare compozitor care i s-a dedicat exclusiv. Compozitor legendar, celebru ca pianist și în improvizație, a fost adorat în timpul vieții și a rămas fascinant și în posteritate.