Regal de Balet la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-balet-la-tnb/

Anul Centenarului României este ocazia perfectă pentru a sărbători 100 de ani de unitate naţională într-o seară de diversitate artistică internaţională! Pornind de la această idee, Asociaţia Nevoia de Educaţie, alături de balerina Alice Minoiu, vă invită pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care balerini străini şi români, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2018

Gala „Regal de Balet la TNB” este un spectacol al excelenței coregrafice! Bucuria împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire va fi redată prin fiecare piruetă a balerinilor renumiți precum: Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru – Berlin State Ballet, Marina Minoiu și Emerson Moose – The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete și  Răzvan Cacoveanu – Opera Națională București. Acestor balerini li se vor alătura Tudor Moldoveanu și Alexandra Pera – Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers și Marian Furnică – Vienna State Ballet, Alban Lendorf – American Ballet Theatre, Calvin Richardson – The Royal Ballet, Akane Ichii – Estonian National Ballet, Maya Negishi – Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro – Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea – artist independent, Cristian Preda – artist independent 

Momente îndrăgite ale baletului clasic precum „La Sylphide” cât și lucrări coregrafice de succes „Les Bourgeois” vor fi completate de acordurile marilor compozitori români George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Vor fi un liant feeric între arta baletului și tradiția românească, lucrări spectaculoase încărcate de emoție autentică, energie autohtonă și noblețe. Jocul coregrafic include, de asemenea, și lucrările tânărului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Naționale București, absolvent și preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac și Calvin Richardson.

Avem nevoie de artă pentru a ne îmbogăți mintea și spiritul! Avem nevoie de o Românie culturală care să ne ofere bucurie!”, subliniază Alice Minoiu, inițiatorul Proiectului.

Inițiatorul proiectului și co-organizator este Alice Minoiu, balerină și absolventă a Universității „Gheorghe Cristea”, secția Coregrafie, implicată în promovarea artei coregrafice în România.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum și la Casa de bilete a Teatrului Național București.

Foto: Regal de Balet la TNB – Facebook

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.