Regal de Balet la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/regal-de-balet-la-tnb/

Anul Centenarului României este ocazia perfectă pentru a sărbători 100 de ani de unitate naţională într-o seară de diversitate artistică internaţională! Pornind de la această idee, Asociaţia Nevoia de Educaţie, alături de balerina Alice Minoiu, vă invită pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care balerini străini şi români, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 august 2018

Gala „Regal de Balet la TNB” este un spectacol al excelenței coregrafice! Bucuria împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire va fi redată prin fiecare piruetă a balerinilor renumiți precum: Iana Salenko și Dinu Tămăzlăcaru – Berlin State Ballet, Marina Minoiu și Emerson Moose – The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete și  Răzvan Cacoveanu – Opera Națională București. Acestor balerini li se vor alătura Tudor Moldoveanu și Alexandra Pera – Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers și Marian Furnică – Vienna State Ballet, Alban Lendorf – American Ballet Theatre, Calvin Richardson – The Royal Ballet, Akane Ichii – Estonian National Ballet, Maya Negishi – Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro – Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea – artist independent, Cristian Preda – artist independent 

Momente îndrăgite ale baletului clasic precum „La Sylphide” cât și lucrări coregrafice de succes „Les Bourgeois” vor fi completate de acordurile marilor compozitori români George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Vor fi un liant feeric între arta baletului și tradiția românească, lucrări spectaculoase încărcate de emoție autentică, energie autohtonă și noblețe. Jocul coregrafic include, de asemenea, și lucrările tânărului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Naționale București, absolvent și preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac și Calvin Richardson.

Avem nevoie de artă pentru a ne îmbogăți mintea și spiritul! Avem nevoie de o Românie culturală care să ne ofere bucurie!”, subliniază Alice Minoiu, inițiatorul Proiectului.

Inițiatorul proiectului și co-organizator este Alice Minoiu, balerină și absolventă a Universității „Gheorghe Cristea”, secția Coregrafie, implicată în promovarea artei coregrafice în România.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum și la Casa de bilete a Teatrului Național București.

Foto: Regal de Balet la TNB – Facebook

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.