Rembrandt, la cel mai mare festival al culturii săseşti din Transilvania
https://www.ziarulmetropolis.ro/rembrandt-la-mai-mare-festival-al-culturii-sasesti-din-transilvania/

Expoziţia “Rembrandt în Haferland”, care cuprinde 57 de gravuri realizate după matriţele lui Rembrandt, va putea fi văzută în satul Criţ, în cadrul celui mai mare festival al culturii săseşti din Transilvania -„Săptămâna Haferland“. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul lunii august.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2016

„Parcursul festivalului Săptămâna Haferland şi eforturile fundaţiei Michael Schmidt de a promova cât mai multe sate din zona săsească m-au impresionat, astfel că mi-am dorit să contribui pentru ca lumea să vină în zonă şi să vadă frumuseţea locurilor, dar şi a tradiţiilor.“, a spus proprietarul colecţiei, Thomas Emmerling.

Expoziţia “Rembrandt în Haferland” completează seria activităţilor culturale din perioada festivalului şi va fi disponibilă publicului până la finalul lunii august, în intervalul 09:00- 20:00, la Casa Kraus din Criţ.

Preţul unui bilet de intrare este de 12 lei.

Rembrandt

Foto: Rembrandt – wikipedia

 

31
/01
/20

CORESPONDENȚĂ DIN BRUXELLES. La BOZAR, în Bruxelles, până acum în februarie 2020, puteți vizita (contra unei sume modice) o excepțională Expoziție Brâncuși. Este perla coroanei în prezența României la festivalul EUROPALIA, care în 2019 a fost dedicat țării noastre.

24
/01
/20

Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va inaugura luni 27 ianuarie, la ora 19:00, expoziția de fotografie „Ultima Lună” constând într-un portofoliu de lucrări fotografice aparținând artiștilor Nicola Bertasi și Marzio Villa, proiect curatoriat de Valentina Ribaldi.

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.