Restaurarea tabloului „Rondul de noapte”, de Rembrandt, poate fi urmărită live pe internet
https://www.ziarulmetropolis.ro/restaurarea-tabloului-rondul-de-noapte-de-rembrandt-poate-fi-urmarita-live-pe-internet/

Restaurarea tabloului „Rondul de noapte”, semnat Rembrandt van Rijn, a început la Rijksmuseum din Amsterdam şi vizitatorii sunt invitaţi să o urmărească live. Lucrarea a fost amplasată într-o încăpere cu pereţi din sticlă, astfel că poate fi văzută de vizitatori în timp ce este restaurată.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2019

Pe site-ul instituţiei poate fi urmărit întregul proces.

„Rondul de noapte” este considerată cea mai pretenţioasă lucrare a lui Rembrandt. A fost comandată de primarul şi conducătorul gărzii civile din Amsterdam, Frans Banninck Cocq, care a dorit un portret de grup al brigăzii sale. Peste 2,5 milioane de oameni vin anual să vadă lucrarea care are aproximativ 4 metri înălţime, 4,5 metri lăţime şi cântăreşte 337 de kilograme. Citiți articolul integral pe news.ro

Foto: Rondul de noapte Rembrandt – Facebook

 

11
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022, de la ora 16:30, la Opera Naţională Bucureşti, în Foaierul Galben, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Învingătorii Sclerozei Multiple - Călător printre forme şi culori”, semnată de Simona Carolina Tănase, ea însăşi diagnosticată cu scleroză multiplă şi Preşedintele Asociaţiei Învingătorii Sclerozei Multiple.

04
/11
/22

Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) şi BD Historia aduc o nouă expoziție temporară în luna noiembrie, intitulată „Reconstituire istorică în benzi desenate - Revolta anticomunistă Braşov 15 Noiembrie 1987”.

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.