S-a lansat www.femmedigitale.ro, platforma multimedia digitală care mapează artistele din Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-www-femmedigitale-ro-platforma-multimedia-digitala-care-mapeaza-artistele-din-brasov/

Pe 25 octombrie s-a lansat platforma multimedia digitală www.femmedigitale.ro, ce îşi propune nu doar să documenteze proiectul „Femme monumentale. Femme végétale” şi să promoveze artistele implicate.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2022

De asemenea, conceptul își dorește să creeze un nucleu de susținere a artistelor independente din Brașov, să ofere o bună oportunitate pentru a face cunoscute întregii comunități munca acestora și să funcționeze ca o platformă de promovare a evenimentelor culturale. Artistele din Brașov își pot înscrie portofoliile pentru platformă, începând din data de 25 octombrie, la adresa [email protected].

Pentru înscriere, sunt necesare următoarele informații: o scurtă biografie a fiecărei artiste, alături de o poză personală de profil , 5 – 10 imagini personale, de portofoliu sau în lucru (max 4 MB fiecare) și link-uri către portofoliul online, paginile de social media și, eventual, un portofoliu video. Aplicațiile pot fi trimise până pe data de 9 noiembrie.

„Femme monumentale. Femme végétale” este un proiect derulat în Brașov în perioada septembrie – noiembrie 2022 de Asociația Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You. Demersul a constat în cinci ateliere gratuite de cercetare experiențială în vederea autocunoașterii și dezvoltării personale, destinate adolescentelor și femeilor din oraș și trei performance-uri stradale adresate publicului larg, în care artistele din proiect au generat noi abordări și reprezentări ale femininului. Femme monumentale. Femme végétale și-a propus să fie o inițiativă de susținere, exprimare și angrenare socială creat și implementat exclusiv de artiste și să deschidă o discuție despre contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor.

Inițiativa a încadrat locuri cheie ale patrimoniului local și vegetal într-un context cultural ce a adresat mituri și istorii locale printr-o perspectivă actuală și inovatoare și a adus la un loc atât publicul consumator de acte culturale, dar și artiștii locali, adolescenți, localnici și turiștii aflați în trecere în spațiile în care s-au desfășurat evenimentele. Detalii despre proiect pe contul de Instagram, dar și pe site-ul proiectului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.