Retrospectiva Anonimul începe vineri!
https://www.ziarulmetropolis.ro/retrospectiva-anonimul-incepe-vineri/

Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL debutează vineri, 1 septembrie, la Sala ARCUB.

Un articol de Liliana Matei|31 august 2017

Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 1- 3 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, întreaga Competiție de scurtmetraj, precum și APRIL’S DAUGHTER/ LAS HIJAS DE ABRIL (foto), regia Michel Franco.

Cel mai recent film în regia lui Michel Franco, APRIL’S DAUGHTER va fi proiectat vineri, 1 septembrie, ora 21.00.

APRIL’S DAUGHTER urmărește povestea Valeriei, o adolescentă de 17 ani, care, atunci când rămâne însărcinată, ezită să-și anunțe mama. Abril, cea care a fost o mamă mai mult absentă pentru fiicele sale, Valeria și Clara, aparent este gata să ajute, însă ezitările adolescentei se dovedesc întemeiate.

Câștigător al Premiului Juriului Un Certain Regard la Cannes 2017, filmul a fost proiectat în premieră în România în Deschiderea Festivalului, pe 7 august și va fi prezentat în premieră în București în cadrul Retrospectivei ANONIMUL.

5 din cele 6 filme de lungmetraj aflate în Competiția ANONIMUL 14 vor fi prezentate în cadrul Retrospectivei astfel:

vineri, 1 septembrie, ora 19.00- QUALITY TIME, în regia lui Daan Bakker (Olanda);

sâmbătă, 2 septembrie, ora 17.00- BURNING BIRDS, în regia lui Sanjeewa Pushpakumara (Franța- Sri Lanka)- (recomandare 18+) și ora 21.00- SEXY DURGA, în regia lui Sanal Kumar Sasidharan (India);

duminică, 3 septembrie, ora 16.00- THE NOBODIES, în regia lui Juan Sebastian Mesa (Columbia) și ora 20.00- MARIȚA, în regia lui Cristi Iftime, în cadrul proiecției Filmelor premiate la ANONIMUL 2017.

Întreaga Competiție de Scurtmetraj românesc și internațional va putea fi văzută la București, începând de vineri până duminică.

Filmele declarate câștigătoare în urma voturilor exprimate de publicul prezent la Sfântu Gheorghe vor fi proiectate duminică, 3 septembrie, începând cu ora 20.00: Cel mai bun scurtmetraj străin- STATE OF EMERGENCY MOTHERFUCKER, regia Sébastien Petretti (Belgia), Cel mai bun scurtmetraj românesc- SCRIS/NESCRIS, regia Adrian Silișteanu, Premiul Ovidiu Bose Paștină- IL SILENZIO/ THE SILENCE, regia Farnoosh Samadi & Ali Asgari (Italia) și Trofeul ANONIMUL- MARIȚA, regia Cristi Iftime.

Biletele sunt disponibile pe www.eventbook.ro la prețul de 15 lei.

Biletele vor putea fi achiziționate de asemenea de la Sala ARCUB, cu o oră înainte de începerea fiecărei proiecții din cadrul Retrospectivei.

Retrospectiva ANONIMUL 14 se va desfășura în București, la Sala ARCUB în perioada 1- 3 septembrie. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.


ANONIMUL 14 s-a desfășurat în perioada 7- 13 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Invitatul special al ediției a fost regizorul mexican Michel Franco, recompensat cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

Curatorul de film Ludmila Cvikova a semnat selecția pentru secțiunea competițională de lungmetraj, în timp ce criticul de film Ionuț Mareș a selectat titlurile din cadrul secțiunii de scurtmetraj.

SILVA a prezentat ediția a 14-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Cineaștilor din România și Consiliul Județean Tulcea.

 

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.