Revista Amfiteatru și Biblioteca de Arte vă așteaptă la Ceainăria Bernschutz&Co
https://www.ziarulmetropolis.ro/revista-amfiteatru-si-biblioteca-de-arte-va-asteapta-la-ceainaria-bernschutzco/

Revista Amfiteatru şi volumele „Viaţa mea” de Isadora Duncan şi „Opere” de Georg Büchner, le găsiţi începând din această lună la Ceainăria Bernschutz&Co, din str. Eremia Grigorescu nr. 5, lângă Piaţa Romană, la un pas de Grădina Icoanei.

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2020

La o ceașcă de ceai, într-un loc desprins din timp, savurați povestea vieții Isadorei Duncan și opera lui Büchner, dramaturgul care n-a apucat să scrie decât trei piese, pentru că, la 23 de ani, s-a stins, lăsând unul dintre texte neterminat… un text care avea să devină celebru. „Woyzeck”.

Ambele volume le găsiți aici, la prețul de 25 de lei.

Revista Amfiteatru, ajunsă deja la Numărul 6, o găsiți, de asemenea la Ceainăria Bernschutz&Co. În paginile ei descoperiți, pe lângă cronici de specialitate, care să vă ghideze în peisajul teatral al României anului 2020, și interviuri cu diverși creatori – actori, regizori, scenografi, precum și povești de ieri de azi cu personalități și spectacole de legendă.

În Numărul 6, proaspăt venit din tipar, puteți citi un interviu amplu cu regizorul Alexandru Mâzgăreanu, un dialog cu Radu Boruzescu, celebrul scenograf al lui Lucian Pintilie, care a emigrat din România comunistă și a lucrat pe cele mai mari scene ale lumii, puteți arunca un ochi în intimitatea creatorului de modă Christian Dior și puteți călători prin toată țara să vedeți ce se mai montează pe scenele diverselor teatre. Prețul unui exemplar este 3 lei.

Proiecte al Centrului Cultural LUMINA, atât Revista Amfiteatru, cât și Biblioteca de Arte, din care fac parte cele două cărți, își propun să umple un gol în spațiul cultural autohton.

Volumul „Opere” de Georg Büchner deschide Seria Thalia. O nouă ediție în limba română a textelor dramatice ale scriitorului german este disponibilă acum, la mai bine de 50 de ani de la precedenta. Atât de diferite între ele, „Moartea lui Danton”, „Leonce și Lena” și „Woyzeck” alcătuiesc o ediție așa cum merita acest „revoluționar fragil”, cum îl numește Victor Scoradeț, autorul traducerii, pe autorul german într-o prefață care pune în lumină câteva ciudățenii din destinul scriitorului care a încetat din viață la 23 de ani, moment la care „presa a deplâns dispariția unui viitor mare savant”.

Volumul „Viața mea” de Isadora Duncaninaugurează Seria Amfiteatru, invitându-i pe cititori în lumea magică a uneia dintre cele mai mari dansatoare a lumii. Să ne-o închipuim, așadar, pe Isadora, la celebrul Hotel Negresco de la Nisa stând în pat într-o după-amiază de vară și scriind ultimele cuvinte dintr-o lungă confesiune. La foarte scurt timp după ce a încheiat-o, avea să moară strangulată cu propria eșarfă pe Promenade des Anglais…

Vă așteptăm, așadar, la Ceainăria Bernschutz&Co, să descoperiți aceste volume apărute în condiții grafice excepționale!

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

04
/02
/15

În această iarnă, Opera Comică pentru Copii le-a pregătit spectatorilor săi de toate vârstele o întâlnire specială cu personajele unei poveşti nemuritoare: Peter Pan de Laurenţiu Profeta (muzica) şi Eugen Rotaru (libretul). Premiera are loc vineri, 13 februarie 2015, de la ora 18:00, la Sala Mare a instituţiei (Calea Giuleşti, nr. 16).

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.

03
/02
/15

„M-am îndrăgostit, pur şi simplu. Era frumoasă, cu sufletul curat, deşteaptă, cu picioarele pe pământ, gospodină. Am iubit-o şi o iubesc. Mihaela (n.r. Tonitza – soţia actorului, care s-a stins din viaţă în 2010) a fost şansa mea. Şi cu asta am spus totul.“ - Ştefan Iordache. Într-o zi de 3 februarie (1941) se năştea actorul Ştefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune.