Ziua în care nu se cumpără nimic, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-in-care-nu-se-cumpara-nimic-la-tnb/

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naţionalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2015

Ziua în care nu se cumpără nimic este un spectacol care ia pulsul generaţiei tinere, într-un mod curajos şi asumat. Încărcat de mesaje esenţiale desprinse din scena socială, politică și economică actuală, spectacolul vorbește despre schimbarea care începe de la individ, făcând apel la umor (fără a aluneca în sarcasm), la activism (fără a împinge spre extremism) și la soluții artistice contemporane, efervescente, de sunet, decor și design.

Petra (Ilinca Hărnuț) și Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruș) și Irina (Olivia Alexandra Niță) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) și Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătății condițiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine.

Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba viețile.

Credem că este o mare nevoie de texte noi care să trateze artistic și curajos subiectele fierbinți ale societății în care trăim. Teatrul, ca și oglindă vie a cetății, nu poate fi un bătrân dinozaur orb și surdomut – Horia Suru, regizorul spectacolului.

Despre Kim Atle Hansen

Kim Atle Hansen este dramaturg, actor și activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo, „Ziua în care nu se cumpără nimic” fiind piesa lui cea mai cunoscută, montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America și Rusia.

„ Acest text este gândit mai degrabă pentru o convenție performativă decât pentru un tip de joc motivat emoțional”.

Un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi socială, despre naivitate şi principii. Ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm?

Ziua în care nu se cumpără nimic – INFO

Regie: Horia Suru / Asistent regie: Mădălin Hîncu

Distribuție: Simona Cuciurianu, Cristina Găvruș, Ilinca Hărnuț,Ziua

Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niță

Live DJ: Andreea Veder / Special Effects: Daniel Radu

Video artist: Răzvan Mihalachi / Video artist asociat: Lucian Alexe

Scenografie: Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan

Costume: Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu / Hairstylist: Ioana-Iulia Goicea

Pregătire vocală: Monica Ciută / Fotograf: Alexandra Paşca

Lumini: Cristian Şimon, Claudiu Stan, Richard Stan

Sunet: Mac Gheorghiu, Calin Tzopa, Sorin Brehuescu

Make-up: Tania Presura, Iulia Bajenaru, Cristina Hurduc, Irina Cajvaneanu

Regizor de scenă: Viorel Florea / Producător delegat: Ionuț Corpaci-Teodorescu

Coordonator CCCT „Ion Sava”: Cristiana Gavrilă

Durata: 1h10min (fără pauză) Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

Foto: Ziua în care nu se cumpără nimic – Alexandra Paşca

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

16
/09
/20

La Teatrul de Comedie va începe în curând stagiunea 2020-2021. Deschiderea se va face cu trei reprezentații consecutive ale spectacolului „Doi pe o bancă” după Aleksandr Ghelman, în regia lui Mihai Bendeac, programate pentru pe 25, 26 și 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radu Beligan.

16
/09
/20

În perioada 16-28 septembrie 2020, Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, organizează expoziția de artă contemporană „In Between Repetition and Variation” a artistei Lucia Ghegu, bursieră „Vasile Pârvan” în 2019 și 2020.

15
/09
/20

A 28-a ediție a Galei Premiilor UNITER se va desfășura la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu”, într-un spațiu în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”.

Pagina 1 din 91512345...102030...Ultima »