Revitalizarea patrimoniului cultural, 16 milioane de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/revitalizarea-patrimoniului-cultural-16-milioane-euro/

Ministerul Culturii anunţă deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici prin programul „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, sprijinul financiar nerambursabil având valoarea de peste 16 milioane euro.

Un articol de Petre Ivan|9 ianuarie 2014

Ministerul Culturii anunţă deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici prin programul „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”, sprijinul financiar nerambursabil având valoarea de peste 16 milioane euro.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deţine calitatea de Operator al Programului PA16/RO12 Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural, lansat în noiembrie 2013, informează Mediafax.

Programul este finanţat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014 şi reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanţare nerambursabile pentru sectorul cultural din România.

Sprijin financiar nerambursabil în valoare totală de 16.470.588 de euro pentru conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural

85% este acordat de statele donatoare – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, iar 15% reprezintă cofinanţarea asigurată de la bugetul naţional) şi este destinat proiectelor care au ca obiect protejarea, restaurarea, conservarea şi facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural şi natural românesc.

Conservarea patrimoniului cultural

În acest context, Ministerul Culturii anunţă deschiderea, pe 6 ianuarie 2014, a sesiunii de depunere a cererilor de finanţare pentru proiectele mari şi pentru schema de granturi mici.

Sesiunea se va încheia pe 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru schema de granturi mici.

Solicitanţii eligibili sunt instituţiile publice, ONG-urile din domeniul patrimoniului cultural şi al minorităţilor etnice, cultele şi asociaţiile religioase legal recunoscute, precum şi instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare.

Activităţile ce vor fi finanţate în cadrul proiectelor vizează punerea în valoare a patrimoniului cultural şi natural, amenajarea zonelor de protecţie a obiectivelor de patrimoniu, precum şi crearea infrastructurii pentru digitalizarea resurselor culturale.

Programul doreşte să susţină activităţi de conservare şi promovare a patrimoniului imaterial al comunităţilor etnice şi culturale, inclusiv al populaţiei rome.

Informaţii detaliate privind Ghidul solicitantului şi depunerea cererilor de finanţare sunt disponibile pe pagina online dedicată programului – www.fonduri-patrimoniu.ro.

Foto: Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural”

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.