#rezist. Protestele din România, pe covorul roșu la Berlinală și la BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezist-protestele-din-romania-pe-covorul-rosu-la-berlinala-si-bafta/

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecţioneri de festival) veniţi la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roşu, obţinut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecţii din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2017

Cineaștii au avut două pancarte pe care scria „ROMANIAN CINEMA #resist”. Printre cei care au luat parte la protest s-au numărat: Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Anca Damian, Crina Semciuc, Andrei Cretulescu, Alex Traila, Daniel Mitulescu, Dan Burlac, Oana Iancu.

Protestul a fost transmis live si pe Facebook, pe contul lui Tudor Giurgiu, cu un numar record de vizualizari si partajari.

Levente Molnar a dus mesajul #rezist la BAFTA

Aflat la cea de-a 70-a gală a premiilor Academiei Britanice de film, care s-a desfășurat la Royal Albert Hall din Londra, actorul din România Levente Molnar a afișat pe covorul rosu mesajul #rezist al protestelor din țară, într-un gest de solidaritate cu miile de români care au protestat în ultimele 13 zile.

#rezist

De altfel, lungmetrajul „Fiul lui Saul„, a cărui acțiune se desfășoară în lagărul de concentrare Auschwitz și în care Levente Molnar are un rol-cheie, a câștigat premiul BAFTA pentru „cel mai bun film străin”.

Pelicula are în palmares și Globul de Aur și Oscarul.

Foto: #rezist Protestele din România – Facebook

 

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »