#rezist. Protestele din România, pe covorul roșu la Berlinală și la BAFTA
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezist-protestele-din-romania-pe-covorul-rosu-la-berlinala-si-bafta/

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecţioneri de festival) veniţi la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roşu, obţinut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecţii din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

Un articol de Petre Ivan|13 Februarie 2017

Cineaștii au avut două pancarte pe care scria “ROMANIAN CINEMA #resist”. Printre cei care au luat parte la protest s-au numărat: Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu, Ada Solomon, Anca Damian, Crina Semciuc, Andrei Cretulescu, Alex Traila, Daniel Mitulescu, Dan Burlac, Oana Iancu.

Protestul a fost transmis live si pe Facebook, pe contul lui Tudor Giurgiu, cu un numar record de vizualizari si partajari.

Levente Molnar a dus mesajul #rezist la BAFTA

Aflat la cea de-a 70-a gală a premiilor Academiei Britanice de film, care s-a desfășurat la Royal Albert Hall din Londra, actorul din România Levente Molnar a afișat pe covorul rosu mesajul #rezist al protestelor din țară, într-un gest de solidaritate cu miile de români care au protestat în ultimele 13 zile.

#rezist

De altfel, lungmetrajul „Fiul lui Saul„, a cărui acțiune se desfășoară în lagărul de concentrare Auschwitz și în care Levente Molnar are un rol-cheie, a câștigat premiul BAFTA pentru „cel mai bun film străin”.

Pelicula are în palmares și Globul de Aur și Oscarul.

Foto: #rezist Protestele din România – Facebook

 

24
/01
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Sam Mendes, "1917" (2019) este în primul rând o demonstraţie de virtuozitate tehnică. Un film care trivializează tragedia teribilă a războiului şi o transformă într-o cursă contracronometru cu obstacole, ca un joc pe calculator. Spectaculos, dar sărac în idei.

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

Page 1 of 25612345...102030...Last »