Rezultatele preselecţiei Galei Tânărului Actor Hop 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/rezultatele-preselectiei-galei-tanarului-actor-hop-2014/

În zilele de 15, 16 şi 17 iulie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor, unde s-au prezentat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară.

Un articol de Liliana Matei|18 iulie 2014

Iată rezultatele!

La secţiunea Grup, comisia formată din Ana Ciontea, Claudiu Groza şi Cristian Theodor Popescu a decis ca următoarele spectacole să fie admise în concurs:

1. Ce a zis vrabia, de Danny Mitarotondo, cu: Alexandru Malaicu şi Ioan Alexandru Savu, absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu

2. Feromonii, de Theo Herghelegiu, cu: Alexandra Acalfoae, Petruţ-Laurenţiu Butuman, Ada Lupu, Anca Pascu şi Cosmina Rusu, absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi

3. O poveste imposibilă, de Alina Suărăsan pe fragmente din Visul unei nopţi de vară, Nora, Faust, Unchiul Vanea, cu: Lucian Mihai Ionescu, Dana-Maria Marineci, Smaranda Nicolau, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Puscatu şi Alina Suărăsan, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

4. Paravan – Două telefoane, de Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

La secţiunea Individual, comisia formată din Radu Afrim (foto sus), Marius Manole şi Mihaela Michailov a declarat admişi în concurs următorii candidaţi:

Alexandru Constantin Apostol, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Cătălin-Nicolae Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ana-Maria Bercu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrea Erika Bokor, Universitatea de Arte, Târgu-Mureş
Andrei Brădean, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Claudia Chiraş, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Daniel-Ioan Chirilă, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Andrei Ciopec, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ruxandra Coman, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Răzvan Corneci, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Flavia Giurgiu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Ştefan Huluba, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ada Lupu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
Dana-Maria Marineci, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Andrei Ioan Morariu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Marian-Gabriel Olteanu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Aurora Păunescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Ioana-Maria Repciuc, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Réka Szász, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj
Alexandru Ştefănescu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
Iulia Valentina Verdeş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim se va desfăşura la Costineşti în perioada 9-12 septembrie 2014.

Gala Tânărului Actor este organizată de UNITER şi Vox Maris Grand Resort Costineşti.

Foto: M. Jipa

07
/09
/23

„Timișoara 2023. Celebrarea orașului”, evenimentul începutului de toamnă în orașul de pe Bega, aduce împreună, între 6 și 8 octombrie 2023, într-o sărbătoare unică atât prin abundența și diversitatea evenimentelor, cât și prin traseul impresionant propus, peste 100 de evenimente culturale, educative și sportive, organizate de operatori publici și privați, locali și internaționali, în peste 50 de locații, outdoor sau indoor, pe apă, pe maluri și în apropierea canalului Bega, în Fabric, Iosefin, Cetate, Complexul Studențesc și Elisabetin.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.