„Richard II” deschide Festivalul Internațional Shakespeare
https://www.ziarulmetropolis.ro/richard-ii-deschide-festivalul-international-shakespeare/

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Teatru de la Craiova (14-23 aprilie) se deschide, astăzi, cu spectacolul „Richard II” in interpretarea trupei Teatrului Saitama din Japonia sub conducerea regizorului Yukio Ninagawa.

Un articol de Petre Ivan|14 aprilie 2016

Teatrul Saitama din Tokyo, aflat în premieră în România,  prezintă o interpretare memorabilă a piesei „Richard II”, în viziunea celebrului Yukio Ninagawa, spectacol la prezentarea căruia participă aproximativ 90 de persoane.

Pentru că spectacolul a fost conceput spre a se juca  cât mai aproape de public, s-a renunțat la locurile din sală și s-au construit gradene pe scenă.Shakespeare

Publicul craiovean care nu va avea acces în sală va putea urmări spectacolul pe un ecran montat în Piața „William Shakespeare“.

Festivalul de teatru Shakespeare de la Craiova este considerat de catre specialisti drept unul dintre cele mai importante din intreaga lume.

Timp de zece zile spiritul si povestile nemuritoare ale lui Shakespeare vor fi prezentate publicului din Romania prin intermediul a 46  de evenimente culturale si spectacole in interpretarea unor artisti si companii teatrale din 15 tari de pe patru continente.

Festivalul este unul special pentru cultura mondială, înscriindu-se printre cele mai importante, în întreaga lume având loc manifestări dedicate marcării împlinirii a 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare.

Spectacole vor fi jucate la Craiova, București, Rm. Vâlcea și Dr. Tr. Severin.

România va fi prezentă în Festival prin spectacolele „Julius Caesar” de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, „Romeo și Julieta” realizat la Craiova, „Regele Lear”, de la Teatrul de Stat Oradea, „Furtuna”, de la Teatrul de Păpuşi Gong din Sibiu şi “Folia, Shakespeare & Co”, realizat de „Gigi Căciuleanu Dance Company” la Teatrul Metropolis din Bucureşti, în regia şi coregrafia lui Gigi Căciuleanu.

Foto: Festivalul Internațional Shakespeare – tncms.ro

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.