Roberto Alagna spune că acuzaţiile aduse de Angela Gheorghiu sunt defăimătoare şi nu au o bază reală
https://www.ziarulmetropolis.ro/roberto-alagna-spune-ca-acuzatiile-aduse-de-angela-gheorghiu-sunt-defaimatoare-si-nu-au-o-baza-reala/

Tenorul Roberto Alagna a declarat că acuzaţiile de violenţă domestică pe care fosta sa soţie Angela Gheorghiu i le-a adus în publicaţia The Independent nu au o bază reală şi sunt defăimătoare, artistul precizând că avocaţii săi se ocupă de această situaţie.

Un articol de Corina Vladov|5 iulie 2013

Tenorul Roberto Alagna a declarat că acuzaţiile de violenţă domestică pe care fosta sa soţie Angela Gheorghiu i le-a adus în publicaţia The Independent nu au o bază reală şi sunt defăimătoare, artistul precizând că avocaţii săi se ocupă de această situaţie.

„Acuzaţiile de violenţă conjugală publicate într-un articol apărut în ediţia de marţi a publicaţiei The Independent şi care au fost preluate intens de presa din toată lumea sunt fără fundament şi defăimătoare. Din acest moment, situaţia este în mâinile avocaţilor”, a anunţat Roberto Alagna pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, pe pagina de Facebook a lui Alagna, este menţionat faptul că avocaţii artistului vor acţiona în acest caz atât în Franţa, cât şi în Marea Britanie.

Angela Gheorghiu a declarat într-un interviu acordat publicaţiei The Independent şi publicat pe 2 iulie că a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani, că fostul ei soţ, tenorul Roberto Alagna, a fost violent cu ea chiar în faţa familiei ei, iar uneori soprana nu putea cânta din cauza acestor abuzuri.

„Această mărturisire va şoca iubitorii de operă din lumea întreagă, deoarece Gheorghiu şi Alagna, care au divorţat recent, erau văzuţi ca fiind cuplul de aur al operei”, a scris The Independent.

Alagna este unul dintre cei mai apreciaţi tenori din lume, Gheorghiu, este, de asemenea, un star al operei mondiale. Ea va interpreta rolul titular în spectacolul „La Rondine”, care va avea premiera la Covent Garden, în Londra, vineri.

Atunci când Gheorghiu s-a căsătorit cu tenorul, în 1996, povestea lor plină de pasiune a ţinut primele pagini ale publicaţiilor de gen. Au cântat împreună atât pe scenă, cât şi în înregistrări. Cu o relaţie tumultuoasă, Gheorghiu şi Alagna au fost consideraţi, scrie The Independent, „Posh şi Becks ai operei (Victoria şi David Beckham, n.r.)”.

Citiţi şi: Angela Gheorghiu a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani

La începutul acestui an, Angela Gheorghiu a anunţat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că va divorţa de Roberto Alagna. „Am fost foarte înţelegătoare cu Roberto în ceea ce priveşte această chestiune, pentru că, altfel, în Franţa (unde locuieşte tenorul), acest lucru ar fi o mare problemă pentru el”, a declarat soprana pentru The Independent.

„În România, am vrut ca relaţia noastră să se termine cât mai repede posibil. Semnezi câteva foi şi «ciao, arrivederci». Pentru că nu am vrut să am o relaţie cu un asemenea om”, a spus artista.

Angela Gheorghiu: „Roberto Alagna era violent“

„Sunt lucruri pe care le accepţi în viaţă de la bărbatul tău, dar nu am vrut să continuu să trăiesc cu ideea că bărbatul de lângă mine este violent. Basta! Am spus tot ce puteam spune, am făcut tot ce era de făcut, până în ultimul moment. Mi-am spus mie însămi că nu este adevărat, că nu pot accepta că aşa ceva mi se întâmplă… acum accept şi gata. Un asemenea om nu se va schimba niciodată”, a adăugat soprana română pentru The Independent.

„Era violent şi în faţa familiei mele şi în faţa familiei lui. Eu am trecut prin lucrurile acestea. Este pagina cea mai neagră din povestea vieţii mele. Ani de zile am refuzat să cred, am spus că va fi bine… lucruri pe care ţi le spui mereu. Dar este ca o boală. Chiar dacă eşti cel mai furios om din lume, să îţi loveşti soţia… este imposibil. Să faci asta în faţa tatălui tău, în faţa fratelui tău şi ei să nu spună nimic? Aşa a fost viaţa mea”, a mărturisit soprana română.

„La început, când eşti tânăr şi plin de energie, te simţi prost. Plângi şi cânţi, cânţi şi plângi. Mă gândeam că poate plâng mai mult decât cânt. Într-o zi, mi-am spus că nu mai pot cânta. Eram atât de obosită din cauza plânsului şi a ţipetelor, eram complet kaput. Pentru mine, soluţia a fost să nu mai cântăm împreună”, a adăugat Angela Gheorghiu.

Soprana a povestit că, în prima parte a relaţiei sale cu Alagna, a văzut doar ce voia să vadă. „Oamenii din jurul meu, colegii îmi spuneau «Ai grijă». Dar pur şi simplu am vrut să fiu cu Roberto. Am divorţat de primul meu soţ pentru el. Când eşti îndrăgostit, eşti complet orb. Şi nu ştii, nu vrei să ştii nimic”, a spus artista.

„Acum sunt diferită. În ziua în care am acceptat că trebuie să divorţez de Roberto, sunt sigură că adevărata mea persoană a ieşit la suprafaţă. Nu pot să mă mai prefac. M-am prefăcut prea mult şi am suferit prea mult. Basta. Acum este timpul să fiu cinstită cu mine”, a spus soprana.

Foto: Cory Weaver/Metropolitan Opera

17
/11
/15

Joi, 19 noiembrie, ora 19.00, la Marele Salon de Recepție al Muzeului Național Cotroceni va avea loc concertul „Royal Fantasies” susținut de ansamblul elvețian „The Little Light Consort”. Concertul este programat în cadrul Festivalului de Muzică Veche București 2015 (ed. a X-a).

17
/11
/15

Cântărețul și actorul francez Charles Aznavour a primit Ordinul Coroanei în grad de comandor, înaltă distincție acordată de regele Philippe al Belgiei, la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Didier Reynders. Charles Aznavour, unul dintre cei mai apreciați, iubiți și mai longevivi cântăreți francezi, a împlinit, pe 22 mai, 91 de ani.

17
/11
/15

Trompetistul american Miles Davis a fost desemnat cel mai bun artist de jazz din toate timpurile, în urma voturilor exprimate de ascultătorii postului BBC Radio. Topul 10 al celor mai buni artişti de jazz cuprinde nume precum Louis Armstrong, Ella Fitzgerald şi Billie Holiday.

15
/11
/15

Vineri, 13 noiembrie: superstițioșii s-ar feri de lansări de discuri în această zi, însă, cum 3 albume importante și interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susținut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică și lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, și concerte de Brahms și Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

14
/11
/15

Muzică de Oscar, Tony pentru costume, și o nemuritoare poveste Disney. În această iarnă, Broadwayul vine la București să demonstreze că iubirea învinge întotdeauna. Spectacolele se vor juca în limba engleză, cu subtitrare în limba română (4-6 decembrie, Romexpo). 

12
/11
/15

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Mighty Business, iubitorii muzicii sunt invitaţi la un concert AG Weinberger, organizat cu ocazia lansării celui de-al 9-lea album discografic al artistului.

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio va susţine un concert dedicat francofoniei, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a. Din program, Din program: Ciprian Porumbescu, Maurice Ravel, Franz Schubert (Simfonia nr. 6)

11
/11
/15

Miercuri, 18 noiembrie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la un concert dedicat FRANCOFONIEI, eveniment ce se va derula chiar în prima zi a Târgului Gaudeamus Radio România - ediţia a XXII-a, în contextul în care invitat de onoare al târgului în 2015 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

10
/11
/15

Între 13 și 15 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor va găzdui a doua ediţie a celui mai „cool” festival de jazz din Sibiu, Mozaic Jazz Festival. Poziţionat deja ca un eveniment cultural de cea mai înaltă calitate, festivalul va aduce pe aceeaşi scenă şase trupe, dintre care trei în premieră pentru România.

09
/11
/15

Cum arată programul unui artist de jazz de succes, pentru care „acasă” înseamnă Brooklyn, New York? Cât de important e să încalci regulile? Prin ce se aseamănă doina românească cu blues-ul american? Ne povestește pianistul Lucian Ban, într-un interviu inedit, sub formă de alfabet.

09
/11
/15

Julio Iglesias transmite condoleanţe românilor în urma incendiului din clubul Colectiv, precizând că România a fost întotdeauna în inima sa şi, de aceea, este îndurerat de această tragedie. Faimosul cântăreţ spaniol a susţinut mai multe concerte sold-out în România. În această vară, artistul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la spate, motiv pentru care ultimul său concert din Bucureşti a fost amânat.

07
/11
/15

CORUL DE COPII RADIO caută noi talente! Dirijat de VOICU POPESCU, ansamblul component al Orchestrelor şi Corurilor Radio România aniversează în acest an 70 de ani de activitate. Un moment extrem de important pentru cor îl reprezintă recenta participare în finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: LET THE PEOPLES SING, în cadrul căreia la Munchen, pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a evoluat alături de numai alte 8 ansambluri selecționate din aproape 100 din Europa.

06
/11
/15

În această toamnă, unica instituție reprezentantă a genului operetei în România, Teatrul de Operetă și Musical ,,Ion Dacian”, celebrează împlinirea a 65 de ani de la înființarea sub numele de Teatrul de Stat de Operetă, printr-o serie de evenimente speciale unite sub titulatura ,,Opereta 65” și menite să aducă în prim-plan farmecul și complexitatea acestui gen muzical.

06
/11
/15

Unul dintre cei mai importanți pianiști români de jazz, Ion Baciu Jr., muzician stabilit în Suedia și aplaudat alături de cele mai cunoscute formații și soliști de jazz din țara sa de adopție - inclusiv alături de Stockholm Jazz Orchestra – este invitat să concerteze la Sala Radio.