Rock Hudson, la Telecinemateca, într-un film de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/rock-hudson-la-telecinemateca-intr-un-film-de-oscar/

TVR 2 prezintă joi, de la ora 20.10, în cadrul emisiunii Telecinemateca, filmul Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956).

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din distribuţie fac parte Jane Wyman –  nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă şi Rock Hudson.

Bob Merrick – playboy, amator de senzaţii tari – suferă un accident grav în timp ce-şi conduce cu viteză nebună ambarcaţiunea cu motor. Salvat în ultima clipă de medicul Wayne Phillips, tânărul supravieţuieşte, însă doctorul moare brusc, victimă a unui atac de cord, provocat de efort. Cu conştiinţa încărcată, Bob se implică în comunitatea orăşelului în care dr. Phillips era atât de iubit şi, mai mult decât atât, se îndrăgosteşte fără leac de văduva medicului, Helen. De-a lungul a mai mulţi ani, separat sau împreună, cei doi vor trăi momente intense care le vor lega vieţile pentru totdeauna.

INFO Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956)

Regia Douglas Sirk; Cu: Jane Wyman, Rock Hudson; Nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă

Foto cu Rock Hudson şi Sublimă obsesie – Cinemagia

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

14
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Vara anului 1981, URSS – un cântăreț de rock consacrat și îndrăgit, Mike Naumenko, și soția sa Natalia îl întâlnesc pe Viktor Țoi, care va deveni o vedetă a muzicii underground sovietice din anii `80. Este punctul de pornire din „Leto” (2018), noul film al regizorului rus Kirill Serebrennikov.

12
/04
/19

Competiția celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (18 – 21 aprilie, București) reunește cele mai noi și premiate filme cu temă politică. Printre ele și Omul Roșu - regizat de Mugur Vărzariu - ce spune povestea lui Petre Ignatencu, canoist de performanță și șofer de taxi în anii ‘60, care crede cu tărie că prăbușirea comunismului în decembrie ‘89 a fost o uriașă greșeală a istoriei.