Rock Hudson, la Telecinemateca, într-un film de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/rock-hudson-la-telecinemateca-intr-un-film-de-oscar/

TVR 2 prezintă joi, de la ora 20.10, în cadrul emisiunii Telecinemateca, filmul Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956).

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din distribuţie fac parte Jane Wyman –  nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă şi Rock Hudson.

Bob Merrick – playboy, amator de senzaţii tari – suferă un accident grav în timp ce-şi conduce cu viteză nebună ambarcaţiunea cu motor. Salvat în ultima clipă de medicul Wayne Phillips, tânărul supravieţuieşte, însă doctorul moare brusc, victimă a unui atac de cord, provocat de efort. Cu conştiinţa încărcată, Bob se implică în comunitatea orăşelului în care dr. Phillips era atât de iubit şi, mai mult decât atât, se îndrăgosteşte fără leac de văduva medicului, Helen. De-a lungul a mai mulţi ani, separat sau împreună, cei doi vor trăi momente intense care le vor lega vieţile pentru totdeauna.

INFO Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956)

Regia Douglas Sirk; Cu: Jane Wyman, Rock Hudson; Nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă

Foto cu Rock Hudson şi Sublimă obsesie – Cinemagia

29
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Deturnarea”, regizat de danezul Tobias Lindholm, este cronica neromanţată şi anti-eroică a unui tensionat război psihologic între două lumi. Pretextul îl constituie capturarea unei nave daneze de către piraţi.

27
/07
/13

Peste 5.000 de filme documentare din întreaga lume, aflate în arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turişti, cercetători sau cinefili, în cadrul unui program estival. Un bilet costă șase lei, iar filmele pot fi văzute de luni până vineri între orele 9 și 15, la sediul Studioului Astra Film.

25
/07
/13

Căderea comunismului a însemnat şi desfiinţarea cenzurii oficiale şi intrarea într-o nouă estetică cinematografică. Dacă puţinii rebeli din filmul românesc al anilor `90 mai aveau de luptat cu trecutul şi prezentul, cei ai Noului Cinema sunt mai degrabă apărătorii unor cauze personale.

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.

24
/07
/13

Cei care au zilele astea drum prin Ungaria, aproape de graniţa cu România, la câţiva kilometri vest de Debreţin, încă îl mai pot întâlni pe actorul român Dragoş Bucur pe platoul de filmare al unui western foarte modern, „Mirage“.