Rock Hudson, la Telecinemateca, într-un film de Oscar
https://www.ziarulmetropolis.ro/rock-hudson-la-telecinemateca-intr-un-film-de-oscar/

TVR 2 prezintă joi, de la ora 20.10, în cadrul emisiunii Telecinemateca, filmul Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956).

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2014

Din distribuţie fac parte Jane Wyman –  nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă şi Rock Hudson.

Bob Merrick – playboy, amator de senzaţii tari – suferă un accident grav în timp ce-şi conduce cu viteză nebună ambarcaţiunea cu motor. Salvat în ultima clipă de medicul Wayne Phillips, tânărul supravieţuieşte, însă doctorul moare brusc, victimă a unui atac de cord, provocat de efort. Cu conştiinţa încărcată, Bob se implică în comunitatea orăşelului în care dr. Phillips era atât de iubit şi, mai mult decât atât, se îndrăgosteşte fără leac de văduva medicului, Helen. De-a lungul a mai mulţi ani, separat sau împreună, cei doi vor trăi momente intense care le vor lega vieţile pentru totdeauna.

INFO Sublimă obsesie / Magnificent obsesion (SUA, 1956)

Regia Douglas Sirk; Cu: Jane Wyman, Rock Hudson; Nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă

Foto cu Rock Hudson şi Sublimă obsesie – Cinemagia

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.