„Roma”, primul film al lui Alfonso Cuarón după “Gravity” (2013). Trailer
https://www.ziarulmetropolis.ro/roma-primul-film-al-lui-alfonso-cuaron-dupa-gravity-2013-trailerul-oficial/

Noul film al mexicanului Alfonso Cuarón e produs de Netflix şi a fost selecţionat la Veneţia în competiţia oficială. Titlul şi povestea în sine sunt legate de Roma, suburbie a capitalei Mexico City, în care Cuarón a crescut. Filmul, de altfel, are o accentuată dimensiune autobiografică aşa cum se întâmpla şi cu „Y Tu Mamá También” (iar acela e unul de referinţă). – Cinesseur*

Un articol de Petre Ivan|17 august 2018

„Timpul și spațiul ne constrâng, dar, în același timp, definesc  cine suntem, stabilind conexiuni inexplicabile cu toate celelalte lucruri care ne însoțesc în acest timp și în acest spațiu. ROMA” – Alfonso Cuarón.

Roma este primul film al cineastului Mexican de la “Gravity”, 2013, film pentru care Alfonso Cuarón a primit două premii Oscar (pentru regie și montaj)

(* pagina de facebook a lui Cinesseur, aici)

Foto: Roma – captura youtube

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

23
/04
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Vânătoarea de vulpi“ (1980), unul din filmele nedreptăţite şi mai puţin cunoscute ale lui Mircea Daneliuc, trebuie redescoperit urgent şi discutat aplicat. Pentru că este o bijuterie ascunsă a cinematografiei române.

22
/04
/14

Acting in English by James Longshore, Academia americană de Actorie, înfiinţată acum 2 ani în Bucureşti de actorul american James Longshore şi de producătorul Bianca Mina, anunţă cea de-a 7-a ediţie, Acting in English INTENSIVE.

19
/04
/14

Cristi Puiu, unul dintre realizatorii filmului colectiv „Les ponts de Sarajevo", selectat la Cannes, a declarat pentru Mediafax că a regizat în cadrul acestui proiect scurtmetrajul „Das Spektrum Europas", cu Valeria Seciu şi Marian Râlea, în care vede Sarajevo de la distanţă, din România.

18
/04
/14

Indiferent de cum vor arăta filmele selecționate în competiția oficială a ediției din acest a Festivalului de la Cannes (14-25 mai), un lucru e cert după anunțarea regizorilor aruncați în lupta pentru Palme d’Or: este anul numelor cunoscute, o îmbinare între cineaști deja clasicizați, maeștri recenți și valori în ascensiune.