România, exclusă de la Eurovision! Decizie fără precedent în istorie
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-exclusa-de-la-eurovision-decizie-fara-precedent-in-istorie/

România nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision din cauza datoriilor pa care Televiziunea Română le are la organizatorii acestui concurs. Datoriile se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro.

Un articol de Petre Ivan|22 aprilie 2016

Decizia a fost luată după ce deadline-ul acordat Guvernului României de a face plățile necesare a expirat miercuri.

Este regretabil faptul că suntem siliți să luăm această decizie. Suntem dezamăgiți că toate încercările de a rezolva această problemă nu au primit răspuns din partea autorităților române. În ultimele săptămâni, EBU a luat notă de sugestia ministrului de Finanțe din România de a plasa sub insolvență Televiziunea Română, ceea ce ar putea conduce la o profundă restructurare a instituției. Datoriile TVR pun în pericol stabilitatea financiară a EBU. Ingrid Deltenre – directorul general al EBU

Potrivit informaţiilor oficiale, datoria televiziunii publice se ridică la suma de aproximativ 10 milioane euro. Ultima tranşă de bani ar fi fost plătită de TVR în luna ianuarie, însă numai o sumă infimă din totalul datoriilor, respectiv 250.000 lei.

Concursul Eurovision se va desfășura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 și 14 mai.

România urma să participe în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveția, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel și Serbia.

Ovidiu Anton trebuia să eprezentinte România la Eurovision cu piesa „Moment of Silence”, după ce a câștigat Selecția Națională a a competiției, duminică, la Baia Mare.

În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot.

Ovidiu Anton și-a exprimat dezamăgirea într-o postare pe Facebook

Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul insa… e nedrept. Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului… dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins… – Ovidiu Anton

Foto: Eurovision – facebook

01
/04
/21

Opera bucureșteană sărbătorește astăzi, 1 aprilie 2021, un moment important din istoria sa: chiar dacă existența unei Companii de Operă găzduite de Teatrul Național de pe Calea Victoriei datează încă din 1885, la 1 aprilie 1921 are loc instituționalizarea acesteia sub titulatura Opera Română din București, printr-un decret guvernamental care îl avea printre semnatari pe Ministrul Culturii din acea vreme, poetul Octavian Goga.

26
/03
/21

Tuturor ne este dor de concerte, de experiența muzicii live, de schimbul de energie dintre scenă și public. Așa că am readus pe scenă cele mai tari trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate, produse de Overground Music și găzduite de Expirat! Periodic, vineri de la ora 20:00, pe Overground Showroom – „Netflixul de concerte” – va avea premiera în exclusivitate câte un concert din seria Showroom Original ⨯ Expirat. Seria continuă vineri, 26 martie, la ora 20:00 cu concertul Eyedrops live la Expirat.

26
/03
/21

În conştiinţa publicului, Valentin Gheorghiu, care a devenit solist al Filarmonicii în anul 1950, este pianistul exemplar și universal. Filarmonica „George Enescu” îl aniversează, în cadrul stagiunii online, la împlinirea a 93 de ani, prin difuzarea de înregistrări ale unor concerte susținute de maestru, în calitate de solist, la Ateneul Român.

23
/03
/21

Kristjan JÄRVI, dirijor al „Filarmonicii Mării Baltice”, director artistic al orchestrei simfonice MDR, Paul MÜLLER, director artistic al Filarmonicii din München, Ainars RUBIKIS, dirijor al Orchestrei Filarmonicii George Enescu pentru interpretarea operei „Die Tote Stadt”, sunt trei dintre artiștii care vor participa miercuri, 24 martie, începând cu ora 12.00 (ora României) la un eveniment online pentru prezentarea programului Festivalului Internațional George Enescu pentru presa de limbă germană din mai multe țări europene.

22
/03
/21

Ați ascultat vreodată un concert pentru flaut, harpă și orchestră? O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, flautistul MATEI IOACHIMESCU și harpista MARIA BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio.

19
/03
/21

OAMENII MUZICII Ați auzit de musical-urile Cats, Jesus Christ Superstar, Schoolf of Rock și mai ales The Phantom of the Opera? Sau hit-ul din filmul Evita, Don’t Cry for Me Argentina? Acestea și multe altele, sunt produsul minții „fabricii de hit-uri” numite Andrew Lloyd Webber. Următoarea sa premieră va fi anul acesta.

19
/03
/21

A cincea zi a festivalului Classix a fost încheiată cu concertul extraordinar „Classix in Perpetuum”, susținut de artistul emergent Alexander Krichel în sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iași. Pianistul german este cunoscut pentru interpretările sale captivante ale celor mai exigente opus-uri ale repertoriului pianistic.