„Faust” și „Astor Piazzolla”, transmise online de către Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/faust-si-astor-piazzolla-transmise-online-de-catre-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti va transmite online în săptămâna 29 martie – 4 aprilie 2021 două titluri celebre din repertoriul universal şi vă invită să ne bucurăm împreună de emoţia interpretărilor vocal simfonice de excepţie.

Un articol de Petre Ivan|26 martie 2021

Vineri, 2 aprilie, începând cu ora 19:00, Opera Națională București transmite online spectacolul de operă „Faust” de Charles Gounod. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 17 ianuarie 2019. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până duminică, 4 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de vineri, 2 aprilie, ora 19:00.

Prin opera „Faust”, Charles Gounod reușește să impună și un nou gen de operă, practicat mai ales în Franța, numit „Grand opera”. El introduce în operă și un divertisment, fragment de balet introdus în operă, „Noaptea Valpurgiei”, devenit un pretext pentru sinteza tematică a unei fantastice călătorii în lumea tenebrelor, a iluziilor și simbolurilor. Includerea tabloului coregrafic nu a făcut decât să sporească faima acestei opere, deoarece adaugă un plus de spectaculozitate și înlesnește, totodată, accesul publicului la o problematică ermetică în viziunea lui Goethe.

Sâmbătă, 3 aprilie, începând cu ora 19:00, prima scenă lirică a țării transmite online concertul „Astor Piazzolla 100”, o incursiune în lumea magică, plină de mister și senzualitate a creației lui Astor Piazzolla, cel care a revoluționat tangoul tradițional argentinian, creând „Tango nuevo” și de la a cărei naștere aniversăm în luna martie 100 de ani. Reprezentația spectacolului a fost înregistrată în 5 martie 2021. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până luni, 5 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 3 aprilie, ora 19:00.

Ne vor purta în această călătorie soliștii Simonida Luțescu, Sorana Negrea și Andrei Lazăr, acompaniați de Mihaela Vîlcea la pian și Pavel Zurka la contrabas, precum și Trio Elite, format din violonistul Cristian Balaș, violoncelista Ioana Stanciuc și pianista Mădălina Florescu. Conceptul regizoral al spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar din program nu vor lipsi celebrele „Las cuatro estaciones portenas”, „Adios Nonino”, „Oblivion”sau „Libertango”.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului