Romania Film Festival, la Roma, în Villa Borghese
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-film-festival-la-roma-in-villa-borghese/

Cinematografia românească va fi prezentă în perioada 1-3 septembrie la Roma, în celebrul parc Villa Borghese, cu proiecţii de filme în premieră, în cadrul ultimei etape a Romania Film Festival ediţia 2016.

Un articol de Petre Ivan|23 august 2016

Evenimentul, care este parte integrantă a ”EFFETTO NOTTE”, manifestație desfășurată anual pe perioada verii la ‘Casa del Cinema’ din parcul Villa Borghese, include proiecția a șapte filme (trei lungmetraje, trei documentare și un scurtmetraj), expoziție fotografică sau dezbateri cu regizori și producători romani.

Festivalul își propune să scoată în evidență legături simbolice și spirituale între Italia și România.

Festivalul aduce un omagiu sculptorului Constantin Brâncuși, la 140 de ani de la naștere. Aniversarea e marcată prin imaginea aleasa pentru afișul oficial — reprezentând „Coloana infinitului” și prin proiecția, la 2 septembrie, a două filme despre viața artistului.

Documentarul ”Constantin Brâncuși — Coloana sau Lecția despre infinit” al regizorului Laurențiu Damian, fiind urmat de lungmetrajul ”Brâncuși din eternitate”, regia Adrian Popovici. La proiecție vor fi prezenți regizorul Adrian Popovici și producătoarea Cornelia Palos.

De asemenea, fanii noului val cinematografic românesc vor avea ocazia să vadă filmele ”LOVERBOY”, de Cătălin Mitulescu și ”AFERIM!”, de Radu Jude, prezentate pentru prima oară publicului italian.

Foto: Romania Film Festival – facebook

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.