România, în premieră la Târgul de Carte de la Minsk
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-in-premiera-la-targul-de-carte-de-la-minsk/

România va participa în premieră la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, care va avea loc în perioada 28 februarie – 4 martie.

Un articol de Petre Ivan|19 februarie 2018

Evenimentul literar a ajuns la cea de-a 25-a ediţie şi propune, ca în fiecare an, discuţii, lansări de carte, întâlniri cu autori, editori şi artişti şi sesiuni de autografe.

România va participa în premieră la acest târg, cu un stand propriu, organizat de Ambasada României la Minsk şi Institutul Cultural Român de la Varşovia. Mai multe detalii urmează să fie anunţate.

„Belarus este platforma culturală a Europei” este tema de anul acesta a târgului la care este invitat, între alţii, scriitorul sârb Goran Petrović. Între ţările care vor participa cu standuri se numără Rusia, Germania, Marea Britanie, SUA şi China.

Foto: Târgul de Carte de la Minsk – facebook

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.