România va participa la Salonul Internaţional de Carte de la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-va-participa-la-salonul-international-de-carte-de-la-paris/

România a confirmat prezenţa în calitate de invitat de onoare la Salonul Internaţional de Carte de la Paris (Salon du Livre), care se va desfăşura în perioada 22-25 martie 2013. Participarea României la cea de-a 33-a ediţie a Salon du Livre de la Paris, în 2013, care a fost pusă până acum sub semnul întrebării […]

Un articol de |20 septembrie 2012

România a confirmat prezenţa în calitate de invitat de onoare la Salonul Internaţional de Carte de la Paris (Salon du Livre), care se va desfăşura în perioada 22-25 martie 2013.

Participarea României la cea de-a 33-a ediţie a Salon du Livre de la Paris, în 2013, care a fost pusă până acum sub semnul întrebării din cauza schimbărilor care s-au petrecut la nivelul conducerii ICR, a fost confirmată joi de reprezentanţii instituţiei.

Pentru desfăşurarea evenimentului, care va avea loc între 22 şi 25 martie 2013, ICR va închiria o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi va organiza două categorii de manifestări – evenimente la târgul de carte, în care vor fi implicaţi autori (scriitori, cercetători, jurnalişti) români şi francezi şi evenimente conexe, legate de literatură, artă, ştiinţă, care vor avea loc în spaţii importante din Paris.

Potrivit reprezentanţilor ICR, o parte dintre titlurile cu care România va participa la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris au fost deja traduse în limba franceză, cu sprijinul programelor derulate de Centrul Naţional al Cărţii (CENNAC).

ICR pregăteşte, însă, şi alte apariţii editoriale în limba franceză ale autorilor români şi, în acest sens, solicită Uniunii Scriitorilor din România, Academiei Române, uniunilor de creaţie, personalităţilor interesate să conlucreze cu direcţiile specializate ale Institutului Cultural Român în vederea participării cu proiecte la procesul de selecţie a lucrărilor, astfel încât reprezentarea României la Salon du Livre să fie „prestigioasă”.

ICR solicită şi sprijinul universităţilor şi al celorlalte instituţii din ţară care au publicat lucrări în limba franceză. Institutul Cultural Român pregăteşte, de asemenea, cataloage de prezentare a autorilor români, care vor cuprinde o fişă bibliografică a autorului, prezentarea cărţii şi un fragment tradus în franceză. Cataloagele se adresează editorilor francezi cu care reprezentanţii Institutului Cultural Român şi autorii români urmează să aibă întâlniri în perioada târgului de carte.

De coordonarea participării României la Salon du Livre 2013 va răspunde vicepreşedintele ICR Horia-Răzvan Gârbea, instituţia colaborând totodată cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Salonul Internaţional de Carte de la Paris ajunge anul viitor la cea de-a 33-a ediţie. Cea mai importantă manifestare a pieţei editoriale din Franţa, cu o medie de 180.000 de vizitatori pe ediţie, Salon du Livre reuneşte în fiecare an peste 1.000 de expozanţi din 40 de ţări, 30.000 de profesionişti ai pieţei editoriale internaţionale şi peste 2.000 de autori din toată lumea.

La ediţia din acest an, desfăşurată între 16 şi 19 martie, Japonia a avut statutul de ţară invitată de onoare.

Sursa: Mediafax

01
/08
/17

Idolul tuturor femeilor în interbelic a plecat din această lume de ziua băieților lui gemeni. Ionel Teodoreanu a fost un mare avocat și orator în epocă. Scriitorul romanelor copilăriei s-a format în cercul „Vieții Românești” și a fost directorul Teatrului Național din Iași.

01
/08
/17

Românul celebru în străinătate care a descoperit Legea Constructală, Membru de Onoare al Academiei Române din 2011, Doctor Honoris Causa a 18 universități din lume este printre primii 100 cei mai citați din inginerie. Profesorul universitar la Duke University, universitatea particulară de elită în SUA, ține prelegeri pe tot globul și a publicat 30 de cărți.

01
/08
/17

Anul 2017, anul metamorfozelor Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății”, coincide cu anul în care se împlinesc 2000 mii de ani de la moartea poetului Ovidiu. Început cu un an în urmă, festivalul continuă periplu prin mitologiile clasice, ajungând în acest an la douăzeci de trupe invitate și artiști care au performat în șase spații de joc, timp de nouă zile, în perioada 19 – 27 iunie.

31
/07
/17

Luna august este ultima șansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundația Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în orașul tău, când te poți bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditație, Scriere Creativă și multe altele!

31
/07
/17

Personalităţi ale culturii, artelor şi sportului, jurnalişti şi activişti civici vor fi prezenţi la Alexandria între 07 şi 13 august 2017, ca invitaţi ai celei de-a 12-a ediţii a festivalului IDEO IDEIS. Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu şi Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu şi fotograful Cosmin Bumbuţ (Teleleu), pictorul Roman Tolici şi fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august 2017 (începând cu ora 19:00).

30
/07
/17

Astăzi a încetat din viață artista Marina Scupra, potrivit unui anunț publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ''Marina Scupra s-a stins ..., cuvintele sunt de prisos ... Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui... Condoleanțe familiei...'', a scris și Ovidiu Komornyik pe aceeași rețea de socializare.

30
/07
/17

Unul dintre momentele de culminație și excelență artistică devenite tradiție la Festivalul „Vara Magică” o constituie prezența pianistului Valentin Gheorghiu în cadrul concertelor desfășurate sub genericul Dialogul generațiilor. Miercuri, 2 august, de la ora 19.30 pe scena Ateneului Român alături de Valentin Gheorghiu se vor afla soția acestuia, Roxana Gheorghiu – pian și fiica lui, Valentina Gheorghiu – pian, dar și o altă celebră celebră familie de muzicieni români, Marin Cazacu – violoncel, Ștefan Cazacu – violoncel și Iulia Adriana Cazacu – vioară.

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.