Romanul Nadja de Andre Breton poposeşte la Librãria Kyralina
https://www.ziarulmetropolis.ro/romanul-nadja-de-andre-breton-poposeste-la-libraria-kyralina/

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.   Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Apãrut de curând la Polirom, romanul Nadja (coordonat de cãtre Bogdan Alexandru Stãnescu) dispune de o traducere din limba francezã şi de o postfaṭã din partea lui Bogdan Ghiu. Astfel, Nadja  este pentru prima oarã publicat în România.

 

Subiectul romanului Nadja este complicat de simplu : un bãiat se îndrãgosteşte de o fatã pe care o vede pe strãzile Parisului. Uşor, uşor Nadja se metamorfozeazã într-o poveste complexã, presãratã cu evoluṭia mentalã a personajului principal şi cu trãirile acestuia.

 

Publicat în 1928, romanul Nadja s-a înscris în galeria marilor cãrṭi ale secolului. Exponent de bazã al suprarealismului, tomul Nadja se prezintã ca o incursiune în hazardul existenṭei şi în desluşirea stãrilor mentale.

 

Nadja va beneficia de o discuṭie la Librãria Kyralina, începând cu ora 18.00  în prezenṭa lui Radu Toma.

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu