„Rotundul jucăuș” în premieră în Amfiteatrul VăraTIC
https://www.ziarulmetropolis.ro/rotundul-jucaus-in-premiera-in-amfiteatrul-varatic/

Un nou spectacol, un nou univers şi noi giumbuşlucuri ni se pregătesc în amfiteatrul din grădina Casei Eliad, în cadrul stagiunii estivale „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2021

Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 10:00, micuții cu vârsta sub 3 ani sunt invitați să urmărească spectacolul „Rotundul jucăuș” – o călătorie plină de învățăminte prin lumea formelor rotunde.

Povești și metafore sunt pregătite să dezvăluie o întreagă lume fascinantă, întrucât liniile curbe sunt prezente mai la tot pasul. Descoperim mai multe despre cerc prin multitudinea exemplelor în care îl întâlnim: de la forma soarelui și planetelor, la cea a fructelor și legumelor.

„Am ales forma rotundă, văzând în ea o formă prietenoasă, armonioasă, care ne invită la joacă în nenumărate feluri. Un cerc, de pildă, nu e doar obiectul pe care cel mic îl dă cu îndemânare de-a dura. Copilul așterne pe hârtie nenumărate cercuri: un cap, ochii, nasul, gura, un omuleț. Așezatul în cerc e cea mai bună formă de comunicare, după cum bucuria unui dans, să zicem o horă, ne adună laolaltă tot în cerc. Grădina noastră de vară, numită atât de simpatic VăraTIC, este locul ideal în care ne imaginăm că ne ținem de mână, spectatori și actori, într-un joc rotund, luminați de sus de un soare generos, rotund și el”, spune Alexandrina Halic.

Spectacolul se înscrie în proiectul „IdeaTIC. Laboratorul de povești”, care reunește producții după idei și texte propuse de actorii teatrului – și este inspirat de „Rotocol” (2008), una dintre primele producții realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta sub 3 ani, fiind inițiat de aceeași echipă artistică: Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu.

Biletele sunt disponibile atât pentru premieră – 3 iulie, cât și pentru următoarele reprezentații din data de 10 iulie și 31 iulie, în rețeaua Entertix/Myticket, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

Un amplu proiect dedicat copiilor de vârstă mică și preșcolară, Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” are loc în perioada 1 iunie – 26 septembrie 2021, fiind organizată de Teatrul Ion Creangă în parteneriat cu ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Proiectul include spectacole de teatru, dar și ateliere de creativitate care au loc în weekenduri, în aer liber, în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sector 3). Calendarul complet al stagiunii poate fi consultat pe www.varatic.teatrulioncreanga.ro.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?