Rutger Hauer, omagiat de Guillermo del Toro şi Bryan Adams: “Un actor intens, profund, real şi magnetic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/rutger-hauer-omagiat-de-guillermo-del-toro-si-bryan-adams-un-actor-intens-profund-real-si-magnetic/

Cineastul mexican Guillermo del Toro şi muzicianul canadian Bryan Adams se numără între cei care i-au adus un omagiu online actorului Rutger Hauer (23 ianuarie 1944 – 19 iulie 2019), a cărui moarte a fost anunţată miercuri.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2019

„A fost minunat să lucrez cu tine”, a scris Adams pe Twitter. Cei doi au colaborat pentru o campanie care l-a avut protagonist pe Hauer şi pentru care canadianul a realizat fotografiile. În 2014, Rutger Hauer semnase un contract cu brandul de modă Gaastra.

Del Toro a scris despre olandez: „un actor intens, profund, real şi magnetic care a adus adevăr, putere şi frumuseţe filmelor lui. Preferatele mele: «Flesh + Blood», «Eureka», «The Hitcher», «Blade Runner», «Laduhawke» şi «Blind Fury»”. (stirea completă, pe news.ro)

Despre Rutger Hauer

Rutger Hauer, cunoscut din filme ca „Blade Runner” (1982) şi „Sin City” (2005), a murit la vârsta de 75 de ani.

Rutger Hauer, in filmul
“Ladyhawke”, 1985

Actorul olandez a murit pe 19 iulie, a anunţat agentul lui, care a precizat că miercuri a avut loc ceremonia funerară.

Anul acesta, în aprilie, Hauer a primit premiul pentru întreaga activitate la Lucca Film Festival.

Descoperit de Paul Verhoeven, care i-a lansat cariera la nivel internaţional cu „Turkish Delight” (1973) şi „Soldier of Orange” (1977), Rutger Hauer şi-a consolidat poziţia în cinematografie odată cu monologul din „Blade Runner” (1982) al lui Ridley Scott.

Născut pe 23 ianuarie 1944, în Olanda, Rutger Hauer a jucat în peste 150 de filme şi a câştigat în 1988 un Glob de Aur pentru interpretarea din filmul de televiziune „Escape from Sobibor” (1987).

Foto: Rutger Hauer – facebook

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »