Rutger Hauer, omagiat de Guillermo del Toro şi Bryan Adams: “Un actor intens, profund, real şi magnetic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/rutger-hauer-omagiat-de-guillermo-del-toro-si-bryan-adams-un-actor-intens-profund-real-si-magnetic/

Cineastul mexican Guillermo del Toro şi muzicianul canadian Bryan Adams se numără între cei care i-au adus un omagiu online actorului Rutger Hauer (23 ianuarie 1944 – 19 iulie 2019), a cărui moarte a fost anunţată miercuri.

Un articol de Petre Ivan|26 Iulie 2019

„A fost minunat să lucrez cu tine”, a scris Adams pe Twitter. Cei doi au colaborat pentru o campanie care l-a avut protagonist pe Hauer şi pentru care canadianul a realizat fotografiile. În 2014, Rutger Hauer semnase un contract cu brandul de modă Gaastra.

Del Toro a scris despre olandez: „un actor intens, profund, real şi magnetic care a adus adevăr, putere şi frumuseţe filmelor lui. Preferatele mele: «Flesh + Blood», «Eureka», «The Hitcher», «Blade Runner», «Laduhawke» şi «Blind Fury»”. (stirea completă, pe news.ro)

Despre Rutger Hauer

Rutger Hauer, cunoscut din filme ca „Blade Runner” (1982) şi „Sin City” (2005), a murit la vârsta de 75 de ani.

Rutger Hauer, in filmul
“Ladyhawke”, 1985

Actorul olandez a murit pe 19 iulie, a anunţat agentul lui, care a precizat că miercuri a avut loc ceremonia funerară.

Anul acesta, în aprilie, Hauer a primit premiul pentru întreaga activitate la Lucca Film Festival.

Descoperit de Paul Verhoeven, care i-a lansat cariera la nivel internaţional cu „Turkish Delight” (1973) şi „Soldier of Orange” (1977), Rutger Hauer şi-a consolidat poziţia în cinematografie odată cu monologul din „Blade Runner” (1982) al lui Ridley Scott.

Născut pe 23 ianuarie 1944, în Olanda, Rutger Hauer a jucat în peste 150 de filme şi a câştigat în 1988 un Glob de Aur pentru interpretarea din filmul de televiziune „Escape from Sobibor” (1987).

Foto: Rutger Hauer – facebook

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

Page 1 of 25612345...102030...Last »