Rutger Hauer, omagiat de Guillermo del Toro şi Bryan Adams: “Un actor intens, profund, real şi magnetic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/rutger-hauer-omagiat-de-guillermo-del-toro-si-bryan-adams-un-actor-intens-profund-real-si-magnetic/

Cineastul mexican Guillermo del Toro şi muzicianul canadian Bryan Adams se numără între cei care i-au adus un omagiu online actorului Rutger Hauer (23 ianuarie 1944 – 19 iulie 2019), a cărui moarte a fost anunţată miercuri.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2019

„A fost minunat să lucrez cu tine”, a scris Adams pe Twitter. Cei doi au colaborat pentru o campanie care l-a avut protagonist pe Hauer şi pentru care canadianul a realizat fotografiile. În 2014, Rutger Hauer semnase un contract cu brandul de modă Gaastra.

Del Toro a scris despre olandez: „un actor intens, profund, real şi magnetic care a adus adevăr, putere şi frumuseţe filmelor lui. Preferatele mele: «Flesh + Blood», «Eureka», «The Hitcher», «Blade Runner», «Laduhawke» şi «Blind Fury»”. (stirea completă, pe news.ro)

Despre Rutger Hauer

Rutger Hauer, cunoscut din filme ca „Blade Runner” (1982) şi „Sin City” (2005), a murit la vârsta de 75 de ani.

Rutger Hauer, in filmul
“Ladyhawke”, 1985

Actorul olandez a murit pe 19 iulie, a anunţat agentul lui, care a precizat că miercuri a avut loc ceremonia funerară.

Anul acesta, în aprilie, Hauer a primit premiul pentru întreaga activitate la Lucca Film Festival.

Descoperit de Paul Verhoeven, care i-a lansat cariera la nivel internaţional cu „Turkish Delight” (1973) şi „Soldier of Orange” (1977), Rutger Hauer şi-a consolidat poziţia în cinematografie odată cu monologul din „Blade Runner” (1982) al lui Ridley Scott.

Născut pe 23 ianuarie 1944, în Olanda, Rutger Hauer a jucat în peste 150 de filme şi a câştigat în 1988 un Glob de Aur pentru interpretarea din filmul de televiziune „Escape from Sobibor” (1987).

Foto: Rutger Hauer – facebook

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.