Ryan Gosling și Emma Stone deschid Festivalul de Film de la Venetia
https://www.ziarulmetropolis.ro/ryan-gosling-si-emma-stone-deschid-festivalul-de-film-de-la-venetia/

Un musical avându-i ca interpreţi principali pe Ryan Gosling şi Emma Stone va deschide, astăzi, a 73-a ediţie a Festivalului de Film (Mostra) de la Veneţia. Preşedintele juriului Festivalului este regizorul britanic Sam Mendes.

Un articol de Petre Ivan|31 august 2016

În competiție pentru Leul de Aur, „La La Land”, film al regizorului american Damien Chazelle, este un omagiu adus epocii de aur a musicalurilor americane, în care cântă și dansează cele două staruri, partenere deja pe marele ecran în 2011, în comedia romantică „Crazy, stupid, love”.

Alberto Barbera, directorul artistic al festivalului, consideră că filmul „nu se mulțumește să reinventeze genul musical, ci îi dă și un nou start”.

Pelicula, care prezintă în premieră mondială la Veneția idila dintre un tânăr pianist de jazz și o actriță, face parte din cele 20 de filme din genuri foarte diferite selectate în competiția oficială și care vor fi proiectate până în 10 septembrie.

Drame istorice, aventuri epice, westernuri moderne sau thrillere SF — vor fi filme pe toate gusturile, la care se vor adăuga vedete sosite la festival cu celebrele vaporașe-taxi.

În acest an Veneția va fi primul festival care va găzdui un salon de realitate virtuală, unde spectatorii vor putea „experimenta” nașterea lui Iisus prin intermediul unui extras din „Jesus VR”, primul lungmetraj de realitate virtuală.

Aflat în concurență acerbă cu Festivalul de la Toronto, Mostra de la Veneția și-a construit recent o reputație de platformă de lansare pentru sezonul premiilor Oscar, ultimele două filme câștigătoare, „Birdman” și „Spotlight”, fiind prezentate în lagună.

După atacurile jihadiste comise în această vară în Europa a fost întărită securitatea în jurul Palatului Cinematografiei, unde vor fi străzi blocate și controale stricte.

Foto: Festivalul de Film de la Venetia  – facebook

18
/09
/14

În avanpremiera celei de-a șasea ediții a “Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”, bucureștenii sunt așteptați la o proiecție specială, duminică, 28 septembrie de la ora 22:00 în Club Control.

18
/09
/14

“România face documentar” exprimă simplu și concis dorința de a educa prin intermediul cinematografiei, folosindu-se de ideea de unitate întru cultură prin mijloace artistice. Documentarul aduce povești reale din viață, nemodificate și spuse întru totul așa cum sunt. De aceea, poveștile filmate despre români, aparținând unor români participanți la festival, demonstrează că România poate și face documentar.

18
/09
/14

Doi dintre cei mai apreciați actori ai momentului în teatrul românesc, Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, se întâlnesc pentru prima dată într-o producție – nu una de teatru, ci una de film: „Q.E.D.”, în regia lui Andrei Gruzsniczki. Filmul intră în cinematografe din 10 octombrie, după ce a circulat prin marile festivaluri și a adunat câteva premii importante.

18
/09
/14

În perioada 16 octombrie – 4 decembrie, poți afla mai multe despre mecanismele din spatele industriei de cinema și poți să înveți să scrii informat și competent despre ele. Asociația Culturală Control N lansează un nou atelier, de data aceasta dedicat jurnalismului de film. 

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

17
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Comedia dezinvolt-naivă „America, venim!”, debutul lui Răzvan Săvescu, este un film de public croit după model american, la care se adaugă inspirate note românești. În schimb, „Cripta”, regizat de Corneliu Gheorghiță, testează timid un gen puțin căutat – filmul-parabolă (în registru lejer).

17
/09
/14

Un om de afaceri francez a rămas prizonier în curtea unui imobil din Băile Herculane ca urmare a descoperirii unei vechi fresce romane. Nu este o știre de tabloid, ci subiectul celui de-al doilea lungmetraj de ficțiune realizat de Cornel Gheorghiță, Cripta, a cărui premieră a avut loc vineri, 12 septembrie, la Cinema Studio, în prezența a numeroase personalităţi din lumea filmului.

16
/09
/14

Lungmetrajul "Is the Man Who Is Tall Happy? An Animated Conversation with Noam Chomsky", regizat de Michel Gondry, va fi proiectat în închiderea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est 2014. Cea de-a noua ediţie Anim'est va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie

15
/09
/14

Celebra formație turcească BaBa ZuLa va concerta la Brașov (Teatrul Sică Alexandrescu) sâmbătă, 4 octombrie, ora 21.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival.

15
/09
/14

Luna viitoare, Clujul va deveni centrul național al comediei, al filmelor bune și al întâlnirilor cu profesioniști din industria cinematografică. În perioada 10-19 octombrie va avea loc cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internațional de Film Comedy.

15
/09
/14

Cea de-a XXI-a ediție a Astra Film Festival, care va avea loc între 6 și 12 octombrie 2014 la Sibiu, prezintă o selecție a celor mai recente documentare filmate în România, de autori români și străini, reprezentând o radiografie a societății românești din perioada comunistă până în prezent. Filmele abordează subiecte sensibile actuale și episoade istorice controversate.

12
/09
/14

CRONICĂ DE FILM Intrate recent pe marile ecrane, „Captiv” (r. Atom Egoyan) și „Vânătoarea de spioni” (r. Anton Corbijn) sunt două filme de festival care, sub camuflajul unor genuri bine determinate, oferă câteva idei stimulative, dar și lecții instructive de regie.

12
/09
/14

Vineri, după prânzul cel mic. Ultima zi de concurs la Gala HOP. Interviul care urmează s-a consumat pe plaja din Costinești, cu epava pe fundal. Îndrăgita actriță Ana Ularu (29 de ani) este în costum de baie. Nu s-au decis deocamdată câștigătorii Galei, nu vom vorbi despre ei. Chiar și așa, rămân lucruri de spus.