S-a lansat prima librarie socială online din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-prima-librarie-sociala-online-din-romania/

Grupul de Educaţie şi Acţiune pentru Cetăţenie – GEAC a lansat, astăzi, prima librărie socială din România. Bookureşti Social este o întreprindere culturală online de cărţi accesibile în limba engleză şi o întreprindere socială, pentru că excedentul obţinut din vânzări este direcţionat către proiectul Fondul Visele Bătrânilor.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

Cu ce începi pentru a înțelege bătrânețea în România? Te poți uita la cele 2,3 milioane de persoane cu pensii mai mici de 800 de lei; la speranța medie de viață de 70 de ani; la numărul oamenilor în vârstă afectați de singurătate, aprox. 650.000; de ce nu, la „expresivitatea” limbii române, „babalâc”, „hodorog”, „baborniță” „boșorog”.

“Pornim Bookurești Social cu câteva sute de titluri în stoc, într-un singur exemplar, multe dintre ele noi, majoritatea non-fiction. În librărie sunt și cărți care au mai fost răsfoite, citite, o dată sau de mai multe ori. Le-am semnalat ca atare în descrierea cărților, punctând natura uzurii, acolo unde e cazul.” , spun iniţiatorii proiectului

Foto: librarie socială online – www.bookuresti.social şi www.viselebatranilor.ro.

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.