S-a lansat prima librarie socială online din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-lansat-prima-librarie-sociala-online-din-romania/

Grupul de Educaţie şi Acţiune pentru Cetăţenie – GEAC a lansat, astăzi, prima librărie socială din România. Bookureşti Social este o întreprindere culturală online de cărţi accesibile în limba engleză şi o întreprindere socială, pentru că excedentul obţinut din vânzări este direcţionat către proiectul Fondul Visele Bătrânilor.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2016

Cu ce începi pentru a înțelege bătrânețea în România? Te poți uita la cele 2,3 milioane de persoane cu pensii mai mici de 800 de lei; la speranța medie de viață de 70 de ani; la numărul oamenilor în vârstă afectați de singurătate, aprox. 650.000; de ce nu, la „expresivitatea” limbii române, „babalâc”, „hodorog”, „baborniță” „boșorog”.

“Pornim Bookurești Social cu câteva sute de titluri în stoc, într-un singur exemplar, multe dintre ele noi, majoritatea non-fiction. În librărie sunt și cărți care au mai fost răsfoite, citite, o dată sau de mai multe ori. Le-am semnalat ca atare în descrierea cărților, punctând natura uzurii, acolo unde e cazul.” , spun iniţiatorii proiectului

Foto: librarie socială online – www.bookuresti.social şi www.viselebatranilor.ro.

15
/06
/19

Elizabeth Gilbert se întoarce la ficțiune cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusă într-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai în vârstă care privește în urmă la propria tinerețe cu un amestec de bucurie și regret, „Orașul fetelor” explorează teme ca sexualitatea și promiscuitatea feminină, dar și idiosincraziile iubirii adevărate.

12
/06
/19

Vă propunem astăzi un interviu cu un personaj care vine dintr-o zonă culturală mai puțin mediatizată: cultura noastră culinară. Cosmin Dragomir a pus pe picioare editura GastroArt și publică – nici mai mult, nici mai puțin – decât cărți despre istoria bucătăriei noastre.

08
/06
/19

Scrie cărţi care se vând în milioane de exemplare, este tradus în peste 50 de limbi. Are 43 de ani, e istoric, filosof şi autorul celebrelor „Sapiens”, „Homo Deus”, „21 de lecţii pentru secolul XXI”. Scriitorul şi profesorul Yuval Noah Harari este invitatul lui Cătălin Ştefănescu în studioul Garantat 100%. Puteți vedea interviul acordat în exclusivitate Televiziunii Române duminică, 9 iunie, de la 23.00.

31
/05
/19

Cartea „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam” (traducere din limba arabă și note de Nicolae Dobrișan) a fost publicată la editura Polirom, în anul 2018 (romanul a fost finalist la Prize for Arabic Fiction, în 2017).

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

29
/05
/19

Editura Vellant aduce la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIV-a, cărți însemnate: cel mai aclamat roman de debut al anului „Apă Dulce / FRESHWATER” de Akwaeke Emezi, tradus deja în 10 limbi și nominalizat la PEN Awards și Women's Prize for Fiction, „Povești de dragoste și neputință”, proză scurtă semnată de Dan Pleșa, o istorie a operei și una a capitalismului.

28
/05
/19

Sâmbătă, 1 iunie 2019, ora 11:00, la standul Corint Junior, are loc lansarea titlului „Călătorie în timp în compania unui hamster” de Ross Welford, chiar în prezența scriitorului. Evenimentul are loc în cadrul ediției a XIV-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se desfășoară la Romexpo, pavilion B2, în perioada 29 mai – 2 iunie.

23
/05
/19

Cartea „Cronica unui negustor de sânge” (traducere din chineză și note de Luminița Bălan) a fost publicată la Editura Humanitas Fiction.