S-a stins din viaţă Oana Ioachim, actriţa Teatrului Mic din Bucureşti – 48 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-stins-din-viata-oana-ioachim-actrita-teatrului-mic-din-bucuresti-48-de-ani/

Actriţa Oana Ioachim a murit în această dimineaţă, la vârsta de 48 de ani. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, de la ora 12.30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei din Bucureşti, au transmis reprezentanţi ai Teatrului Mic.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2015

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, Oana Ioachim a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie.

Angajată a Teatrului Mic din Bucureşti timp de aproape 20 de ani, a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Oana IoachimDragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas cu siguranţă în memoria publicului.

Personajele cărora Oana Ioachim le-a dat viaţă în spectacole precum „Mătrăguna”, „Regăsire”, „Trei jobene”, „Desculţi în parc”, „Popcorn” sau „Cum iubeşte cealaltă jumătate „au fost aplaudate de iubitorii teatrului de-a lungul anilor.

Născută pe 17 iulie 1967, Oana Ioachim a jucat în 12 filme, printre care „America, venim!” (2014) şi „Icre Negre/ Caviar” (2010), de Răzvan Săvescu, „Cealaltă Irina” (2009), de Andrei Gruzsniczki, „Alexandra” (2007), scurtmetraj de Radu Jude, „Niciodată nu e prea târziu” (2006), de Alexandru Berceanu, şi „Amen/ Amen” (2002), de Costa-Gavras.

Foto: Oana Ioachim – cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.