S-au deschis înscrierile la Academia de Film CINEIMPACT 
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-deschis-inscrierile-la-academia-de-film-cineimpact/

În perioada 3-18 septembrie 2016 aveţi şansa să vă alimentaţi adrenalina creativă în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internaţional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ şi inovarii în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, antropologiei vizuale şi activismului social.

Un articol de Liliana Matei|2 august 2016

Programul va avea loc in Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial. Cei mai buni 12 tineri studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT.

Participanții vor fi ghidați în această explorare cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală, Coordonator Catedra de Sociologie; Ionuț Pițurescu – regizor, producător si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs/Directors Fortnight și invitat al Festivalului de Film de la Cannes 2010, 2015, 2016, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată. Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție pentru proiectele lor de film. „Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre cele 6 filme produse în ediția precedentă a Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în una sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 secțiuni vor fi premiate în evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT. Înscrierile se pot face până pe 15 August, pe site-ul ww.cineimpact.org. Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).

Perioada de Desfășurare: 3-18 Septembrie 2016
Early Deadline: 10 August / Regular Deadline: 15 August /Late Deadline: 18 August

Informatii suplimentare: [email protected]
Detalii si Înscriere: CINEIMPACT ALLIANCE

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.