S-au pus în vânzare biletele pentru cea de-a XII-a ediţie a BIFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-biletele-pentru-cea-de-a-xii-a-editie-a-biff/

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) prezintă încă o nouă secţiune, dedicată filmul francofon.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2016

Lungmetrajul La fille du patron, lansat în 2015 și care reprezintă debutul actorului Olivier Loustau ca regizor, va fi proiectat la BIFF, în prezența sa. Filmul este realizat de casa de producție a Nadiei Turnicev și a frumoasei Julie Gayet.

LA FILLE DU PATRON, debutul actorului Olivier Loustau ca regizor

LA FILLE DU PATRON, debutul actorului Olivier Loustau ca regizor

Un film cu o puternică amprentă socială, La fille du patron își dezvoltă scenariul în jurul unor juxtapuneri nonconformiste, creionând un portret la zi al working class-ului francez.

„Am încercat să rămân fidel subiectului meu și să nu mă implic emoțional. Am vrut, mai presus de orice, să nu uit că sunt extrem de norocos că regizez primul film, și că mă bucur de asta, în timp ce o fac.”

De asemenea, în cadrul Secțiunii Fancofone vor putea fi vizionate și următoarele două filme:

Baden Baden, o coproductie Belgia-Franța, lansata in 2016. Primul lungmetraj realizat de talentata Rachel Lang abordează frontal tema transformărilor – atât pe plan intrinsec, cât și în relaționare cu exteriorul – care acompaniază procesul de maturizare.

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 24 aprilie, la Institutul Francez (Sala „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului).

Biletele se pot achiziționa de la cinematografele partenere dar și online.

Foto: BIFF – b-iff.ro

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.