S-au pus în vânzare Festival Pass-uri pentru „Pelicula – Latin American Film & Experience”
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-pus-in-vanzare-festival-pass-uri-pentru-pelicula-latin-american-film-experience/

O nouă ediţie a „Pelicula – Latin American Film & Experience”, un festival ca o fiesta, care combina armonios filmele cu demonstraţiile de dans, expoziţiile de fotografie cu degustările de preparate tradiţionale, se va desfăşura între 13 şi 17 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2017

Conținutul programului festivalului este susținut de reprezentanții ambasadelor țărilor din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela și Uruguay. În această lună au fost puse în vânzare primele FESTIVAL PASS-uri care pot fi achiziționate de pe acest link: https://eventbook.ro/film/bilete-pelicula-bucharest-2017-festival-pass

America Latină e plină de viață, e un mix de senzații și arome, condimente și pasiune. Cu Festival Pass-ul, spectatorii pot intra la toate filmele și evenimentele conexe din festival, cu excepția brunchurilor, pentru care se pot achiziționa separat bilete. Timp de 5 zile, acest pass oferă acces la peste 20 de filme (peste 30 de proiecții) și 10 evenimente (demonstrații de dansuri, cocktailuri, degustări, expoziții, storytellers – în locațiile: Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului, Lente, Acuarela, etc).

Festival Pass-ul asigură accesul la oricare dintre evenimentele menționate în urma rezervării (fără costuri suplimentare) locului în sală la filmul/evenimentul dorit și în urma prezentării la intrare a Festival Pass-ului și a rezervării. Nu este necesară achiziționarea unui bilet suplimentar, însă rezervarile sunt obligatorii dat fiind numărul limitat de locuri. Folosind Festival Pass-ul se poate rezerva un singur loc pentru fiecare dintre filmele/evenimentele programate.

Coordonatorii de programe au adus împreună selecții de filme foarte diferite, ca gen și stare: filme de scurtmetraj din Mexic (selecție realizată de Massimilliano Nardulli, programator de scurtmetraje la mai multe festivaluri, printre care Biarritz Amérique Latine – Franța, NexT și Timishort – România, Lakino – Germania, fime  de lungmetraj din întreaga Americă Latină care tratează teme contemporane,  prezente la festivaluri internaționale, dar și top box office local în țările din care provin (selecție realizată de Ileana Cecanu, președintele festivalului), o zonă alternativă de filme, aflate la granița dintre fantasy și horror, (Pelicula Alternativa – selecție făcută de Cătălin Mesaru, selecționerul festivalului de film horror și fantastic Lună Plină, România). Ca genuri, producțiile sunt extrem de variate: comedii, musicaluri, drame, thrillere, animații și documentare.

12
/11
/13

Filmul Stalingrad 3D, primul lungmetraj rusesc produs cu tehnologia Imax 3D, a obţinut cele mai mari încasări înregistrate vreodată în Rusia în weekendul premierei, respectiv cele mai mari încasări din China reuşite de un film străin care nu a fost produs la Hollywood.

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.