„Să vorbesc cu tine”, o producție Teatrelli, în aer liber, într-un nou spațiu cultural, Caro Cultura
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbesc-cu-tine-o-productie-teatrelli-in-aer-liber-intr-un-nou-spatiu-cultural-caro-cultura/

Una dintre cele mai recente montări marca Teatrelli, „Să vorbesc cu tine”, cu Antoaneta Cojocaru şi pe Daniel Pascariu în rolurile principale, un spectacol work in progress despre iubire după un text al uneia dintre cele mai apreciate autoare contemporane, deopotrivă dramaturg şi medic, Ana-Maria Bamberger, se joacă într-un nou spaţiu cultural din Bucureşti – Caro Cultura.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2020

Reprezentația este programată pentru 10 septembrie, cu începere de la ora 21. Aceasta marchează debutul unei colaborări între Teatrelli și Caro Cultura, cu obiectivul de a oferi publicului cât mai multe alternative pentru a putea vedea producții artistice în această perioadă marcată de pandemie. 

„O rază de lumină într-un timp zbuciumat”, spectacolul Teatrelli cu Antoaneta Cojocaruși Daniel Pascariu este prima montare scenică a piesei „Să vorbesc cu tine” în România, fiind prezentată sub forma de spectacol work in progress, aducând, așadar, în fața publicului o etapă de lucru din procesul montării unei producții de teatru. Bucurându-se de mult succes, premiera extraordinară a avut loc online, pe site-ul www.teatrelli.com, apoispectacolul a fostprezentat publicului într-o reprezentație specială în aer liber la Grădina cu Filme-Cinema & More.

Mâine, 10 septembrie, de la ora 21,publicul are șansa de a vedea onouă reprezentație „Să vorbesc cu tine” într-unul dintre cele mai moderne și noi spații culturale din București: Caro Cultura (Terasa La Hamace, Bulevardul Barbu Văcărescu, 164 A). Prețul unui bilet este de 54.50 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Mystage.ro

Caro Cultura – Follow nature, Follow art este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative. Prin programul Caro Cultura, ne dorim să aducem în atenția publicului atât actori și producții consacrate, cât și artiști tineri și talentați, aflați la început de drum, care au nevoie de o rampă de lansare.” –  Camelia Mihăilescu, co-proprietara Caro Hotel și inițiatoarea proiectului Caro Cultura.

„Ne bucurăm să putem oferi publicului o nouă șansă de a vedea producțiile Teatrelli în această perioadă de pandemie și am găsit în Caro Cultura partenerul ideal, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un spațiu modular, interdisciplinar, similar ca valori conceptului pe care îl propunem la Teatrelli.”–   explică Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli. 

„A fost o întâmplare extraordinară, am primit propunerea de a lucra pe textul doamnei Bamberger după ce dumneaei a văzut cealaltă montare a noastră de la Teatrelli, spectacolul Oxygen. Am spus că este potrivit să lucrăm la acest text în pandemie, gândindu-ne inițial la un simplu spectacol lectură, dar personajele erau în camere diferite și ne-ar fi fost greu să filmăm de acasă, așa că, după relaxare, l-am filmat la Teatrelli,pe scenă și-a ieșit ce veți vedea. Cred că avem nevoie cu toții înperioada aceasta de ceva care să ne aducă un strop de lumină și de bucurie.”, spune actrița Antoaneta Cojocaru.

Textul semnat de Ana-Maria Bamberger a avut premiera mondială la Théâtre Le Guichet Montparnasse din Paris în anul 2018.

„Să vorbesc cu tine” de Ana-Maria Bamberger

Cu: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu

Light design: Ștefan Vasilescu

Un spectacolwork in progress de Antoaneta Cojocaru

Durata: 80 de minute

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și dezbateri culturale, artist-talk-uri și concerte acustice. 

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.teatrelli.com

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.

05
/09
/23

În cadrul proiectului Heritage Hub Râșnov, Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Orașului Râșnov și Hands on History Norvegia va organiza Festivalul Medieval. Evenimentul va avea loc în perioada 7‑10 septembrie 2023 și va aduce în prim-plan o serie de activități și experiențe medievale menite să promoveze Cetatea Râșnov ca un important obiectiv turistic atât pentru România, cât și pentru Europa dar și un spațiu de învățare și implicare a comunității locale.

05
/09
/23

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie, reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București