„Să vorbesc cu tine”, o producție Teatrelli, în aer liber, într-un nou spațiu cultural, Caro Cultura
https://www.ziarulmetropolis.ro/sa-vorbesc-cu-tine-o-productie-teatrelli-in-aer-liber-intr-un-nou-spatiu-cultural-caro-cultura/

Una dintre cele mai recente montări marca Teatrelli, „Să vorbesc cu tine”, cu Antoaneta Cojocaru şi pe Daniel Pascariu în rolurile principale, un spectacol work in progress despre iubire după un text al uneia dintre cele mai apreciate autoare contemporane, deopotrivă dramaturg şi medic, Ana-Maria Bamberger, se joacă într-un nou spaţiu cultural din Bucureşti – Caro Cultura.

Un articol de Petre Ivan|10 septembrie 2020

Reprezentația este programată pentru 10 septembrie, cu începere de la ora 21. Aceasta marchează debutul unei colaborări între Teatrelli și Caro Cultura, cu obiectivul de a oferi publicului cât mai multe alternative pentru a putea vedea producții artistice în această perioadă marcată de pandemie. 

„O rază de lumină într-un timp zbuciumat”, spectacolul Teatrelli cu Antoaneta Cojocaruși Daniel Pascariu este prima montare scenică a piesei „Să vorbesc cu tine” în România, fiind prezentată sub forma de spectacol work in progress, aducând, așadar, în fața publicului o etapă de lucru din procesul montării unei producții de teatru. Bucurându-se de mult succes, premiera extraordinară a avut loc online, pe site-ul www.teatrelli.com, apoispectacolul a fostprezentat publicului într-o reprezentație specială în aer liber la Grădina cu Filme-Cinema & More.

Mâine, 10 septembrie, de la ora 21,publicul are șansa de a vedea onouă reprezentație „Să vorbesc cu tine” într-unul dintre cele mai moderne și noi spații culturale din București: Caro Cultura (Terasa La Hamace, Bulevardul Barbu Văcărescu, 164 A). Prețul unui bilet este de 54.50 lei. Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Mystage.ro

Caro Cultura – Follow nature, Follow art este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie la reconstrucția culturală a Bucureștiului și să devină o platformă de dialog pentru mediile artistice și industriile creative. Prin programul Caro Cultura, ne dorim să aducem în atenția publicului atât actori și producții consacrate, cât și artiști tineri și talentați, aflați la început de drum, care au nevoie de o rampă de lansare.” –  Camelia Mihăilescu, co-proprietara Caro Hotel și inițiatoarea proiectului Caro Cultura.

„Ne bucurăm să putem oferi publicului o nouă șansă de a vedea producțiile Teatrelli în această perioadă de pandemie și am găsit în Caro Cultura partenerul ideal, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un spațiu modular, interdisciplinar, similar ca valori conceptului pe care îl propunem la Teatrelli.”–   explică Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli. 

„A fost o întâmplare extraordinară, am primit propunerea de a lucra pe textul doamnei Bamberger după ce dumneaei a văzut cealaltă montare a noastră de la Teatrelli, spectacolul Oxygen. Am spus că este potrivit să lucrăm la acest text în pandemie, gândindu-ne inițial la un simplu spectacol lectură, dar personajele erau în camere diferite și ne-ar fi fost greu să filmăm de acasă, așa că, după relaxare, l-am filmat la Teatrelli,pe scenă și-a ieșit ce veți vedea. Cred că avem nevoie cu toții înperioada aceasta de ceva care să ne aducă un strop de lumină și de bucurie.”, spune actrița Antoaneta Cojocaru.

Textul semnat de Ana-Maria Bamberger a avut premiera mondială la Théâtre Le Guichet Montparnasse din Paris în anul 2018.

„Să vorbesc cu tine” de Ana-Maria Bamberger

Cu: Antoaneta Cojocaru și Daniel Pascariu

Light design: Ștefan Vasilescu

Un spectacolwork in progress de Antoaneta Cojocaru

Durata: 80 de minute

Despre Teatrelli

Teatrelli este un proiect al Primăriei Capitalei, prin creart, un spațiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producții proprii de teatru și dans, precum și dezbateri culturale, artist-talk-uri și concerte acustice. 

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

www.teatrelli.com

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.