Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR va purta numele maestrului Ion Lucian
https://www.ziarulmetropolis.ro/sala-mare-a-teatrului-excelsior-va-purta-numele-maestrului-ion-lucian/

Teatrul EXCELSIOR ii invita pe iubitorii teatrului, joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentaţie specială a spectacolului Cocoşelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială şi regizorală a maestrului Ion Lucian.

Un articol de Petre Ivan|20 Noiembrie 2017

Fondat la 1 aprilie 1990, Teatrul EXCELSIOR a început să își desfășoare activitatea în actualul sediu abia începând din anul 2011, când, după îndelungatele eforturi ale maestrului Ion Lucian, trupa Teatrului EXCELSIOR primea în folosință un spaţiu nou, cu o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi și o capacitate a sălii de spectacol de 180 de locuri, devenind astfel, după 20 de ani, un teatru cu identitate proprie, construit conform exigențelor moderne și dotat cu două spații de joc.

Începând cu data de 23 noiembrie 2017, sala de la etajul 1 a Teatrului, denumită până acum generic „Sala Mare”, va purta numele lui Ion Lucian, cel care timp de 22 de ani a depus eforturi considerabile pentru ca EXCELSIOR să aibă propria casă și să devină un reper în rândul instituțiilor de cultură dedicate publicului tânăr. Mai mult decât un gest simbolic de reverență dedicat patronului spiritual al Teatrului EXCELSIOR – inaugurarea Sălii Ion Lucian reprezintă un gest necesar de reafirmare a misiunii instituției.

Sala Mare a Teatrului Excelsior

Dezideratul lui Ion Lucian a fost acela de a crea un teatru care să le ofere tinerilor săi spectatori bucuria de a visa și de a asculta povești. Urmând îndeaproape și continuând să dezvolte acest proiect, Teatrul EXCELSIOR este în prezent singura instituție de profil care își dedică activitatea copiilor și adolescenților – două categorii de public pentru care teatrul poate deveni, pe termen lung, o experiență formatoare și modelatoare. „Copiii care nu merg la teatru şi nu văd teatru n-o să vină nici tineri la teatru şi nici adulţi”, spunea cu convingere Ion Lucian, artistul care a scris prima filă din istoria Excelsior.

La cea de-a 25-a aniversare a teatrului EXCELSOR, Adrian Găzdaru, actualul manager al Teatrului EXCELSIOR, îi aducea un omagiu directorului fondator: „Un om care a iubit la fel de mult teatrul, aşa cum a iubit copiii, un om care s-a străduit să aducă un strop de bucurie şi de lumină în ochii lor şi să-i înveţe să râdă către soare”.

În cea de-a doua parte a evenimentului din data de 23 noiembrie, actorii Teatrului EXCELSIOR vor prezenta spectacolul Cocoșelul neascultător, o poveste scrisă și pusă în scenă acum mai bine de o jumătate de secol de maestrul Ion Lucian. Montată cu succes în numeroase teatre din țară și de peste hotare, producția face parte din repertoriul Teatrului EXCELSIOR încă de la înființare.

La evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian vor participa personalități din lumea cultural-artistică – actori, regizori și muzicieni care au colaborat îndeaproape cu Ion Lucian, de-a lungul carierei sale.

Foto: Ion Lucian – facebook

22
/03
/19

Jim Carrey (57 de ani) este, din toamna trecută, protagonistul serialului de comedie „Kidding“/„Glumeam!“, disponibil pe HBO GO, producţie pentru care actorul a făcut echipă cu regizorul Michel Gondry, alături de care a lucrat la Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Puteți vedea, aici, o scurtă privire de ansamblu (epic tribute) asupra carierei lui Jim Carrey, clip realizat de Alexandru Catrina.

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

Page 1 of 78412345...102030...Last »