Samantha Shannon, noua J.K. Rowling, vine în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/samantha-shannon-noua-j-k-rowling-vine-in-romania/

Samantha Shannon, autoarea volumului ,,The Bone Season”, care este supranumită ,,noua J.K. Rowling”, se va întâlni cu cititorii din România vineri, de la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Samantha Shannon, autoarea volumului „The Bone Season”, care este supranumită „noua J.K. Rowling”, se va întâlni cu cititorii din România vineri, de la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din Bucureşti.

Vineri, la invitaţia Curtea Veche Publishing, cititorii din România o vor putea cunoaşte pe Samantha Shannon, autoarea unui roman fantasy care a fost considerat fenomenul anului 2013.

Este o vizită fără precendent, fiind pentru prima dată când o autoare de acest calibru din segmentul fantasy/young adults vizitează România.

Astfel, Curtea Veche Publishing invită cititorii să se întâlnească cu Samantha Shannon vineri, la ora 18.30, în Cafeneaua Verona din cadrul Librăriei Cărtureşti Verona. Cu această ocazie, cititorii vor putea face cunoştinţă cu o scriitoare surprinzător de tânără, cu o imensă energie şi o imaginaţie debordantă, care a creat, prin acest debut literar, o realitate nouă şi îndrăzneaţă.

21 de ani şi un debut spectaculos pentru Samantha Shannon

Samantha Shannon, numită de Forbes ,,noua J. K. Rowling”, a reuşit la doar 21 ani să aibă unul dintre cele mai spectaculoase debuturi editoriale. În mai puţin de o lună de la apariţie, volumul ,,The Bone Season” scris de Samantha Shannon a fost tradus în peste 21 de ţări, iar studiourile The Imaginarium (Andy Serkis, „Lord of The Rings” şi Jonathan Cavendish, „Jurnalul lui Bridget Jones”) pregătesc deja ecranizarea cărţii.

„The Bone Season” este în top 10 New York Times Bestsellers. A fost deja prezentată şi discutată în presa internaţională, de la The New York Times, la The Guardian, The Telegraph şi BBC. Mai mult, „The Bone Season” a fost aleasă prima carte prezentată la „Today Book Club”, noul club de carte din cadrul emisiunii TV americane „Today”.

În ziua lansării, în Londra, Samantha Shannon a semnat peste 1.000 de autografe. Cartea are şi un booktrailer profesionist, la a cărui realizare au contribuit toate editurile care publică „The Bone Season” la nivel internaţional şi care introduce cititorii în atmosfera misterioasă a cărţii şi în lumea plină de spirite în care se luptă pentru supravieţuire protagonista cărţii.

Samantha Shannon

Samantha Shannon se va întâlni cu cititorii în Cafeneaua Verona.

„The Bone Season” (Curtea Veche Publishing) este povestea eroinei Paige Mahoney în vârstă de 19 ani, care lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră. Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna.

Paige este prinsă şi trimisă trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford – ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume.

Samantha Shannon s-a născut la Londra, în 1991. A început să scrie la vârsta de 15 ani. Între 2010 şi 2013 a studiat limba şi literatura engleză la St Anne’s College, Oxford. A fost descoperită de faimosul agent literar David Godwin şi, în 2012, a semnat un contract cu editura Bloomsbury Publishing (pentru o sumă compusă din şase cifre), pentru primele trei cărţi dintr-o serie de şapte, începând cu „The Bone Season”. În acelaşi an, Women of the Future Awards a nominalizat-o la The Young Star Award, notează Mediafax.

Info:

Samantha Shannon se va afla în România în cadrul unui turneu european de promovare, care include destinaţii precum Olanda, Suedia, Norvegia.

Foto credit: Samantha Shannon

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.