Sapte blesteme, cerute, făcute şi legate – onoarea de fi blestemat
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-blesteme-cerute-facute-si-legate-onoarea-de-fi-blestemat/

Spectacolul „7 blesteme cerute făcute şi legate“, scris şi regizat de Chris Simion, va avea loc marţi, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziţionează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Un articol de Judy Florescu|15 februarie 2014

Spectacolul „Sapte blesteme cerute făcute și legate“, scris și regizat de Chris Simion, va avea loc marți, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziționează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Chiar și în vremurile în care totul este tehnologizat, de la comunicare până la jobul de a comunica, blestemele fac parte din viața noastră și nu se referă numai la urările de rău venite din partea invidioșilor. Blestemul poate fi o calitate pe care o avem dar pe care nu știm să ne-o însușim. Blestemul binelui. Orice avem în componența noastră fizică și psihică și nu știm să valorizăm devine o povară pentru propria existență, dar și un mod de amuzament cinic pentru cei din jur.

Blestemele vin din frustrarea doamnelor trecute binișor de prima tinerețe, care se simt inferioare față de frumusețea proaspătă a fetelor aflate în floarea vârstei şi care încă mai cred în zâne și feți-frumoși. Ce înseamnă blestemul de a fi frumoasă și dorința de a obține iubirea cu orice preț, aflăm din spectacolul scris și regizat de Chris Simion, cu Magda Catone, Carla Maria Teaha şi Andrei Runcanu.

sapte blesteme

Afişul spectacolului „Sapte blesteme cerute făcute și legate“

Carla Maria Teaha este o Afrodita tradițională, a cărei frumusețe și dorință de a fi iubită sunt mai puternice decât rațiunea. O raţiune lăsată în seama Babei Chiva (Magda Catone), maestra în legături amoroase și strângătoarea de galbeni cinstiți. De la durerile facerii la chinurile neiubirii și la inevitabilitatea morții, vedem pe scenă o succesiune de momente înțepătoare, dar obișnuite pentru viața unei femei de la țară.

Bărbatul, Andrei Runcanu, deși are rol secundar, este esențial pentru povestea a cărei file se spulberă în fața obstacolelor vieții. Acțiunea feminină este determinată de indiferența masculină.

Montarea ne oferă posibilitatea de a privi direct în sufletul personajului: Irina Strungăreanu și Floretin Munteanu modelează prin dans trăirile amplificate de zbucium ale celor două inimi care bat una pentru cealaltă.

Foto din spectacolul Sapte blesteme cerute făcute și legate – Godot Cafe



25
/03
/17

Realizat de Radu Mocanu și Mihai Dragolea și disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, „Roboțelul de aur” a fost unul dintre cele mai de succes documentare românești din 2015. Povestea emoționantă a boxeriței Steluța Duță, crescută la orfelinat.

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.