Sclipitorul violinist Emmanuel Tjeknavorian la București!
https://www.ziarulmetropolis.ro/sclipitorul-violinist-emmanuel-tjeknavorian-la-bucuresti/

‘’Emmanuel Tjeknavorian a prezentat un program solo de o viruozitate care te face să lăcrimezi’’ (New York Times). Considerat de critica muzicală şi în egală măsură de public un star în devenire al muzicii clasice, violonistul Emmanuel Tjeknavorian vine la Bucureşti!

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2018

La invitația Filarmonicii George Enescu,  tânărul și carismaticul interpret va fi prezent pe scena  Ateneului Român, pe 3 si 4 mai 2018, când va fi solistul Concertului pentru vioară și orchestră de Sibelius,  sub bagheta lui Horia Andreescu.

Tjeknavorian a obținut la cea mai recentă ediţie a Concursului Internaţional  Jean Sibelius din Helsinki, premiul pentru cea mai bună interpretare a acestui concert.

Un accent de heavy- metal:  dincolo de cît de bine sună, te uluiește pur și simplu, nemaivorbind de execuția sa sclipitoare (Spiegel online)

Tot pe scena Ateneului va susține un recital, pe 5 mai 2018, împreună cu pianista Cătălina Butcaru, cu sonate de Janacek, Brahms si Strauss.

După prezența la București, anul acesta Emmanuel Tjeknavorian  este invitat să cânte cu Deutsche Symphonie Orchester Berlin, cu Filarmonica din Sankt Petersburg şi cu Filarmonica della Scala.

Pentru stagiunea 2017-2018, a fost ales să participe în seria de concerte Rising Stars  al  European Concert Hall Organisation. De asemenea, a primit premiul Lotto Förderpreis al Rheingau Musik Festival 2018.

Emmanuel Tjeknavorian cântă pe o vioară Antonio Stradivari, Cremona, 1698.

Foto: Emmanuel Tjeknavorian – facebook

 

02
/06
/15

Simfonia fantastică, celebra creaţie a lui BERLIOZ, dirijorul vienez SASCHA GOETZEL, JAN MRÁČEK, tânărul violonist ceh de doar 24 de ani, distins în 2014 cu premiul I la Fritz Kreisler International Violin Competition – Viena şi singurul concert pentru vioară semnat de BRAHMS sunt elementele reunite în evenimentul prezentat vineri, 5 iunie (19.00) de Orchestra Naţională Radio.

01
/06
/15

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

28
/05
/15

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peles şi Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cu ocazia ediţiei a II a a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis - voce şi Julio Santillán - chitarist şi compozitor, vor concerta sâmbătă 30 mai, ora 16, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii şi duminică 31 mai ora 12 în închiderea ediţiei a IV a a Mogoşoaia ClasicFest.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.