Scrisoarea lui Leonard Cohen către muza sa, Marianne
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrisoarea-lui-leonard-cohen-catre-muza-sa-marianne/

“Ei bine, Marianne, a venit timpul bătrâneţii, când trupurile ne sun slăbite şi cred că voi veni şi eu în urma ta. Să ştii că sunt atât de aproape de tine că dacă-ţi întinzi mâna mă poţi atinge.” Leonard Cohen i-a scris o scrisoare emoţionantă muzei sale muribunde Marianne Ihlen, cea care l-a inspirat pe Cohen să scrie faimoasele „So Long, Marianne” şi „Bird on a Wire”. Marianne a murit, pe 29 iulie, la vârsta de 81 de ani.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2016

Leonard Cohen a cunoscut pe insula Hydra din Grecia. Cei doi au devenit amanţi. Cântecul „So Long, Marianne” a apărut pe albumul muzicianului din 1967, intitulat „Songs of Leonard Cohen”.

Jan Christian Mollestad, un prieten apropiat al lui Marianne Ihlen a luat legătura cu Cohen şi i-a transmis că e pe moarte.

„Au trecut doar două ore şi Marianne a primit splendida scrisoare. I-am adus-o la o zi după, când încă era conştientă şi părea atât de fericită că Leonard i-a scris.”, a declarat Mollestad.

Ei bine, Marianne, a venit timpul bătrâneţii, când trupurile ne sun slăbite şi cred că voi veni şi eu în urma ta. Să ştii că sunt atât de aproape de tine că dacă-ţi întinzi mâna mă poţi atinge. (…) Ştii că te-am iubit mereu pentru frumuseţea şi înţelepciunea ta, dar nu mai spun nimic despre noi, pentru că tu ştii deja totul. Vreau doar să-ţi doresc călătorie plăcută. La revedere, veche prietenă. Dragoste fără sfârşit, ne vedem pe drum. – Fragment din scrisoarea lui Leonard Cohen pentru muza Marianne.


Foto: Leonard Cohen si Marianne Ihlen, in tinerete – facebook

Citiţi şi:
13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.