Scrisori pierdute – Cobain, Artaud, Van Gogh, Henry Miller cu Anais Nin, într-un nou spectacol la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrisori-pierdute-cobain-artaud-van-gogh-henry-miller-cu-anais-nin-intr-un-nou-spectacol-la-sibiu/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 8 martie, ora 20:00, premiera spectacolului „Scrisori pierdute” după scenariul şi regia lui Bogdan Sărătean. Evenimentul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2014

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 8 martie, ora 20:00, premiera spectacolului „Scrisori pierdute” după scenariul și regia lui Bogdan Sărătean. Evenimentul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu.

„Scrisori pierdute” este un spectacol despre singurătate, dragoste și compasiune, ce propune o întâlnire imaginară cu copilul din Kurt Cobain, cu demonii lui Antonin Artaud şi ai lui Vincent Van Gogh, cu erosul relaţiei lui Henry Miller cu Anais Nin, sau cu dorul lui Yoko Ono pentru soţul ei John Lennon.

„Am răsfoit împreună cu actorii zeci de scrisori. Scrisori scrise acum sute de ani, scrisori scrise alaltăieri.

Scrisori scrise de regine, de artişti, de mame, de revoluţionari, de poeţi, de oameni obişnuiţi. Fiecare cu aerul ei, fiecare cu povestea ei.”, a declarat Bogdan Sărătean în timpul repetițiilor. Născut din nostalgia răsfoirii unei scrisori din hârtie, transformată azi într-un obiect virtual, spectacolul studenților Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu face o cronică a omului modern în relație cu lumea din jur.

Scrisori pierdute este cel de-al doilea spectacol  din cadrul Proiectului European „Teatrul Modern – Mijloace Moderne”

În prima etapă a proiectului, studenții actori din Sibiu au prezentat spectacolul „Multimedia Project” în regia lui Șerban Puiu, cu premeira în data de 26 aprilie 2012.

Scrisori pierdute

Următoarea reprezentație a spectacolului „Scrisori pierdute” va avea loc duminică, 30 martie, ora 20:00, tot la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu.

Foto cu Scrisori pierdute şi Multimedia Project – TNRS

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

Luna martie vine mereu cu provocarea de a găsi mărțișorul perfect și cadoul ideal pentru femeile din viața noastră. Pe lângă flori și darurile – simbol, Vanner Collective propune și cadoul – experiență, cu un program de cinci mărțișoare teatrale cu cinci perspective feminine, care vor putea fi văzute între 3 și 17 martie, în diferite spații din București: „Cassandra”, „Tot ce e minunat în lume”, „Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci”, „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” și „Lungs”.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.