Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit
https://www.ziarulmetropolis.ro/intre-6-si-7-aprilie-va-avea-loc-digital-nomad-summit/

Între 6 şi 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferinţa dedicată celor care vor să lucreze şi să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali şi internaţionali vor oferi inspiraţie, poveşti şi instrumente valabile pentru cei care vor să-şi schimbe locuinţa şi să lucreze din Asia sau Europa.

Un articol de Petre Ivan|27 februarie 2024

Digital nomad este o persoană care are un job online și astfel posibilitatea să lucreze de oriunde din lume. Conceptul de digital nomading a prins amploare în România după pandemie, când multe dintre job-uri s-au mutat în mediul online, făcând astfel mai populară muncă la distanță. Conferința este organizată de NO.MAD Talks, comunitatea freelancerilor din România, la inițiativa Iunietei Sandu, care trăiește de doi ani acest stil de viață.

Freelancerii și antreprenorii au acces la un grad atât de mare de libertate de care încă nu profită la maximum, din cauza unor rutine și a fricilor de necunoscut. Prin această conferință online mi-am propus să aduc împreună speakeri locali și internaționali care și-au schimbat cu totul stilul de viață și care au devenit călători cu normă întreagă. Să devii nomad digital este un proces mai complex decât să-ți cumperi un bilet de avion și să-ți faci bagajul, ai nevoie să renunți la un stil de viață cu care te-ai obișnuit și să-ți dai voie să o iei de la zero în necunoscut. Beneficiile sunt numeroase: de la un stil de viață mai echilibrat cu mai puțin stres la extinderea posibilităților și dezvoltarea personală. Este o experiență care merită trăită măcar o dată în viață.” povestește Iunieta Sandu, fondator NO.MAD.

12 speakeri vorbesc despre viața de digital nomad între 6 și 7 aprilie

Conferința online este împărțită în două zile, 6 și 7 aprilie. Dacă ziua de 6 aprilie este dedicată inspirației și lecțiilor învățate, ziua de 7 aprilie este dedicată instrumentelor și celor care vor să afle mai clar cum să-și construiască o carieră online. Printre speakeri și temele abordate: 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐑𝐮𝐬𝐮, Market Lead & Community Builder – When the Desire to Discover the World is Bigger Than Your Fears; 𝐑𝐨𝐱𝐚𝐧𝐚-𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐆𝐫𝐢𝐠𝐨𝐫𝐞, Entrepreneur Trainer & Coach for leaders in Tech – My journey from survive to authentic success; 𝐈𝐮𝐧𝐢𝐞𝐭𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐮, Fondator NO.MAD – Reframe your identity; 𝐏𝐚𝐮𝐥 𝐌𝐚𝐧𝐞𝐚, Copywriter & Ecom Seller – 14 Years of Adapting, Reinventing, and Thriving on the Road; 𝐋𝐢𝐠𝐢𝐚 𝐌𝐨𝐢𝐬𝐞, Psiholog clinician – De ce ne este frică de nou?; 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐭𝐞𝐩𝐚𝐧𝐨𝐯, Digital Business Manager & Founder Free the Digital – Career Change at 35; 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐚 𝐏𝐢𝐧𝐭𝐢𝐜𝐚𝐧, Fondator, Centrul de Carieră – Dream with a plan; 𝐀𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐃𝐫𝐚̆𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐭̦𝐚̆, Attorney-at-Law @LegallyRemote.Online – Nomad Legality: How to Work Remotely as an Entrepreneur; 𝐂𝐚̆𝐭𝐚̆𝐥𝐢𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥, scriitor – Develop your skills and business for a nomadic life; 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐧 𝐍𝐚𝐭𝐡𝐚𝐧, Mindset Coach – How to build a nomad mindset; 𝐍𝐨𝐨𝐩𝐮𝐫 𝐉𝐚𝐢𝐧, Spiritual Coach – Spiritual tools for handling the unknown.

Ofertă specială până pe 29 februarie

Până pe 29 februarie, cele două zile de conferință au un preț special de 139 lei și include un cadou special: Un ebook despre cum să lucrezi din Asia.

Detalii despre program și înscrieri aici.

Parteneri media: IQads, Spotmedia, Revista Biz, 9AM, Start-up, PressHub, We Invent, PRwave, Nine O’Clock, Milenial, Happ.ro, De Milioane, IQool, Munteanu.

Despre NO.MAD

Comunitatea NO.MAD a fost înființată în 2018 de Iunieta Sandu, specialist în comunicare, din dorința de a nu se mai simți singură pe acest drum. După cinci ani de activitate, comunitatea NO.MAD Talks numără astăzi 10.000 de membri, care sunt activi în grupul nostru Facebook Freelanceri NO.MAD Talks și pe site-ul nomadtalks.ro

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).

15
/12
/20

TOP Ce filme româneşti de ficţiune merită reţinute din acest an 2020 în care cinematografia a fost dată peste cap? Cu ce mai rămânem în afară de două încercări radicale ale unor regizori consacraţi, precum „Tipografic Majuscul”, de Radu Jude, şi „Malmkrog”, de Cristi Puiu?

29
/12
/19

TOP A fost o ediţie foarte bună a festivalului de la Cannes, aşa că topul meu de final de an, care inevitabil e unul subiectiv, e influenţat de asta. Cap de listă e, totuşi, extraordinarul câştigător de la Berlin. Filmele-vedetă de la Veneţia nu m-au impresionat.

23
/12
/19

ANALIZĂ A fost un an cu de toate pentru cinematografia română: succese internaționale, apariția unor noi voci promițătoare, cineaști care se reinventează, prelungiri reușite ale realismului Noului Val, epigonism, insistența pe tema comunismului, filme de public, dar și un scandal în jurul concursului organizat de Centrul Național al Cinematografiei.

06
/09
/19

Invitată a celei de-a şaptea ediţii a Alba Iulia Music & Film Festival (30 august - 1 septembrie), eveniment organizat de TIFF, Maia Morgenstern a vorbit, la o întâlnire cu publicul, despre cinema, despre cum a ajuns actriţă, despre „Balanţa” şi Lucian Pintilie, despre generaţii şi despre seriale.

05
/09
/19

Colaborator al Ziarului Metropolis, Mihai Cristea a fost din nou la Festivalul de la Veneţia, de unde a scris despre câteva titluri: de la filme americane dezamăgitoare ca ”Ad Astra”, de James Gray, sau ”The Laundromat”, de Steven Sorderbergh, şi până la filme ambiţioase ca „Ema”, de Pablo Larrain, şi „Martin Eden”, de Pietro Marcello.

03
/07
/19

INTERVIU „Învăț film pe măsură ce îmi fac filmele”, spune cunoscutul cineast filipinez Brillante Mendoza, într-un interviu exclusiv pentru Ziarul Metropolis. Regizorul vorbește despre importanța premiilor și își explică stilul special de lucru, dar și motivele pentru care este interesat de aspectele sociale din Filipine.

07
/05
/19

PREVIEW Cu „La Gomera”, Corneliu Porumboiu a ajuns în sfârșit acolo unde îi era locul: în Competiția de la Cannes, cel mai important festival de film. El concurează pentru Palme d`Or cu cineaști-cult ca Almodóvar, frații Dardenne, Jarmusch, Kechiche, Loach, Malick sau Tarantino. La ce să ne așteptăm?

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.