Scurtmetraje amuzante pe 26 si 27 ianuarie la Cinema Scala
https://www.ziarulmetropolis.ro/scurtmetraje-amuzante-pe-26-si-27-ianuarie-la-cinema-scala/

Weekend-ul comediei scurte, ce cuprinde o selecţie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colţurile lumii şi premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival sau la ShortFest, se va desfăşura la Cinema Scala pe 26 şi 27 ianuarie. Potrivit unui comunicat, în ultimul weekend […]

Un articol de Andrada Văsii|9 ianuarie 2013

Weekend-ul comediei scurte, ce cuprinde o selecţie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colţurile lumii şi premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival sau la ShortFest, se va desfăşura la Cinema Scala pe 26 şi 27 ianuarie.

Potrivit unui comunicat, în ultimul weekend din ianuarie, ShortsUP sărbătoreşte umorul de esenţă tare prin două seri consecutive dedicate comediilor scurte şi bune.

În prima seară a weekend-ului comediei scurte spectatorii fac cunoştinţă cu „Dik” (r. Christopher Stollery, Australia, 2011), scurtmetraj cu umor acid care a câştigat, printre altele, premiul publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american de film scurt, premiul pentru cea mai bună comedie la Rhode Island International Film Festival şi două premii la Aspen ShortFest. „Dik” spune povestea unui tată îngrijorat de descoperirea unui detaliu stânjenitor din viaţa băieţelului său de opt ani.

„Happy ending şi nu prea” (r. Josh Lawson, Australia, 2010) dărâmă mitul iubirii veşnice în care el şi ea trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi, pe fundalul muzicii de vioară. Ce se întâmplă după ce s-a încheiat genericul filmului? Cine acoperă costul zborului pierdut în numele dragostei, cine plăteşte taxiul până acasă şi mai ales… cine cedează la prima ceartă?

Porţia de bizar şi tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson şi scurtmetrajul „În Garaj” (Islanda, 2011). Oli şi Keli sunt doi fraţi cu pasiuni ciudate şi o spălătorie auto improvizată într-un garaj. În ziua în care maşina de colecţie a unui client războinic e distrusă într-un accident pueril, viaţa lor devine o cursă contratimp cu urmări neaşteptate.

Scurtmetrajele vor fi proiectate sâmbăta, 26 ianuarie, respectiv duminică 27 ianuarie, de la ora 20,00. Biletele pot fi cumpărate în avans prin MyTicket sau Eventim, la preţul de 20 de lei pentru o seară sau 35 de lei pentru ambele seri.

La biletele sau abonamentele cumpărate în avans, spectatorii îşi pot alege locurile în sală şi pot evita aşteptarea la intrare. Biletele pot fi achiziţionate şi la Scala, înainte de filme, la preţul de 20 de lei pe seară.

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro care aduce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume. ShortsUP îşi propune, de peste patru ani, să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurtmetraj printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul cu alte arte conexe. O selecţie extinsă de filme scurte e disponibilă pe www.shortsup.ro.

Sursa: Agerpres

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

A fost o vreme când ideea de a te cultiva, de a înţelege arta în accepţia ei cea mai diversă, apoi de a colecţiona opere de valoare şi a le expune îi cuprinsese şi pe români. Între aceştia, Anastisie Simu, de obârşie balcanică, cu proprietăţi bine gospodărite în judeţele Teleorman şi Brăila, decide, în 1910, să întemeieze un muzeu.

07
/12
/16

„La UNTEATRU, luna decembrie e o lună ca oricare altă. Tot cu cadouri, tot cu mult teatru, cu multă muzică, tot cu bucurie și amintiri minunate. Sperăm că ultima lună din an să fie plină de daruri din care să facem și noi parte. Fă-ți cadou o experiență!” - iată provocarea lansată de Andreea și Andrei Grosu, regizori și fondatori UNTEATRU.

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

07
/12
/16

Anul 2099, toamna târziu, la o şcoală din Bucureşti (în continuare capitala României, cele mai apropiate capitale ale unor state vecine sunt Viena şi Moscova) mai mulţi adolescenți discută, la ora de istorie, despre eroii neamului din ultimele două secole.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

06
/12
/16

Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anii I și II – Master) și absolvenților Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

06
/12
/16

Asociația de părinți PRO MUSICA „Tudor Ciortea”, în colaborare cu Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, organizează vineri, 9 decembrie 2016, de la ora 18.00, la Sala PATRIA din Brașov, concertul caritabil intitulat „Muzică de poveste”.

06
/12
/16

Un șir de premiere cu piese de notorietate, puse în scenă de regizori și scenografi de prima mână, cu o trupă de prestigiu, mult întinerită în ultima vreme, la care se adaugă o mulţime de manifestări culturale ”parateatrale”, fac din finalul acestui an la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti o perioadă efervescentă.